Salou enllesteix la conversió d’un tram de l’avinguda Carles Buïgas en zona de vianants

La zona, d’uns 500 metres, quedarà tancada al trànsit rodat

ACN Salou .- La prova pilot per transformar mig quilòmetre de l’avinguda Carles Buïgas de Salou (Tarragonès) en una zona de pas preferent per a vianants ja està gairebé finalitzada. Els treballs de condicionament d’aquesta avinguda en el tram entre els carrers Murillo i Saragossa estaran enllestits per Sant Joan. La nova actuació ha consistit en pintar cercles grocs a la voreres i a la calçada i en instal·lar 400 bidons per delimitar l’espai de vianants en una de les zones més transitades i comercials de la capital de la Costa Daurada. Les obres han tingut un cost d’uns 95.000 euros. Durant una visita a la zona, l’alcalde, Pere Granados, ha assegurat aquest dimarts que l’objectiu és recuperar espais públics per a les persones.
“Entenem que amb aquesta actuació hem aconseguit que la gent gaudeixi d’aquest espai públic, que hi hagi molt menys soroll i, sobretot, dinamitzar el comerç. Per tant, el què introduïm a la ciutat és un concepte nou i una filosofia nova que la volem anant incrementant paulatinament, en el sentit de recuperar espais públics dedicats a les persones i per a les persones”, ha manifestat el batlle de Salou.

Per la seva banda, l’arquitecta Inés de Rivera ha afegit que el plantejament de l’actuació és el d’un carrer amb prioritat invertida; és a dir, on la prioritat la tenen els vianants per davant dels vehicles. De Rivera també ha detallat que, per tal d’uniformar l’asfalt i la vorera, s’ha senyalitzat l’àrea amb bidons grocs i amb un fil d’enllumenat. A més, els bidons serviran alhora de taules i bancs, i també s’instal·laran banderoles que identificaran l’actuació.

Fins ara, només el 30% de la superfície d’aquesta avinguda estava destinada a passeig. Amb aquestes obres, ara la zona quedarà tancada a la circulació rodada, amb l’excepció d’un carril reservat per als veïns que tinguin aparcament privat i per a vehicles de serveis i emergències. L’actuació ha comportat el trasllat de places d’aparcament de zona blava, d’illes de contenidors i de dues parades de transport públic cap a zones limítrofs.