Un concert familiar de Joan Rovira obrirà el 17è Festival Internacional de Música a Tarragona

El certamen torna a combinar música de qualitat a preus simbòlics per arribar a l’abast de tothom

ACN Tarragona .- El Festival Internacional de Música (FIM), organitzat pel Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona, oferirà en la seva 17ena edició un total de vuit concerts d’estils diversos i onze cursos especialitzats. El certamen torna a apostar per intèrprets de prestigi i reconeguts professors solistes. L’ebrenc Joan Rovira serà l’encarregat de fer el preludi del FIM, el 20 de juny, amb una actuació de caire familiar i gratuïta. La cloenda es farà el 9 de juliol, a l’Auditori Diputació, amb el concert del conegut grup vocal Quartet Mèlt i la col·laboració d’alumnes de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona. La inauguració oficial del festival serà el 30 de juny amb la Valencia Brass Band. Els concerts costen un preu simbòlic de 5 euros.
El programa de la 17ena edició del FIM de Tarragona inclou propostes musicals de qualitat i estils diferents. L’Auditori Diputació serà l’escenari principal del Festival amb diferents agrupacions i intèrprets de prestigi i propostes musicals que integren un programa divers. Després del concert familiar del cantautor Joan Rovira, el 30 de juny actuarà, a la plaça de la Pagesia, la Valencia Brass Band amb una trentena de músics professionals de l’especialitat de vent metall i percussió. Aquest concert inaugural és gratuït.

Fins al 9 de juliol hi haurà actuacions cada vespre a l’Auditori Diputació. S’hi podrà escoltar el Quartet Gerhard, integrat per violins, viola i violoncel que interpretaran obres de Schubert i Schumann; David Pastor & Back to Brass, amb obres originals per a quintet de metall i solista; Vespres d’Arnadí, amb Dani Espasa, director d’una agrupació orquestral especialitzada en música barroca; la soprano Marta Mathéu i el pianista Albert Guinovart, que oferiran un recital amb obres de Granados i del mateix Guinovart; i el Nexus piano Duo amb Mireia Fornells Roselló i Joan Miquel Hernández Segarra amb un recital pianístic a quatre mans.

El FIM ofereix enguany un total d’onze cursos adreçats a alumnes que volen perfeccionar la seva tècnica i la interpretació instrumental de la mà de professors i solistes de reconegut prestigi internacional. S’inclou cursos de violí, viola, violoncel, guitarra, clarinet, flauta travessera, trompa, trombó, trompeta, tuba i cant. Les classes tindran lloc al Conservatori de Música de Tarragona entre els dies 1 i 9 de juliol.