Rull lamenta que el govern espanyol hagi “trigat 15 anys a entendre” que calia ampliar l’AVE Barcelona-València

El conseller recorda que de Madrid a Castelló es viatja a 300 per hora i de Castelló a Tarragona a 200

ACN Barcelona .- Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat, ha lamentat aquest dimecres que el govern espanyol hagi “trigat 15 anys a entendre” que calia ampliar l’AVE Barcelona-València. Rull ho diu després que el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, hagi anunciat avui que s’implantarà la doble plataforma entre València i Castelló, que amb la construcció del túnel passant a València, permetrà reduir el trajecte entre la capital del País Valencià i la catalana a tan sols dues hores. A través de Twitter Rull ha afirmat que l’anunci “demostra que calia corregir la planificació del corredor mediterrani i les línies de l’AVE”. També ha recordat que l’alta velocitat va començar a Espanya fa 30 anys i que “és il·lògic no tenir notícies d’un dels trams més rendibles: Castelló-Tarragona”.
En una altra piulada el conseller subratlla que entre València i Castelló hi ha quatre vies, cosa que dota els combois de la possibilitat d’obtenir una “velocitat de creuer”. En canvi, al tram Castelló-Tarragona hi ha dues vies, fet que el converteix en un “coll d’ampolla”.

Finalment, el conseller ha recordat que el tram Madrid-Castelló es pot fer a 300 quilòmetres per hora, mentre que la velocitat màxima al Castelló-Tarragona és de 200. “Els catalans poden esperar”, ha lamentat.