Rufián demana als comuns que participin en l’1-O com a “demòcrates del sí o del no”

El portaveu d’ERC al Congrés recorda que “anar a votar aquell dia no et fa independentista”

ACN Tarragona .- El diputat i portaveu adjunt d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha fet aquest dissabte una crida als comuns perquè se sumin i participin del referèndum de l’1 d’octubre. “Si estàs en contra d’un procés independentista, ets republicà d’esquerres, i vas amb el puny en alt, o et sobra el puny o et falta ideologia”, ha etzibat en un acte pel ‘Sí’ al Referèndum de la formació al barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona. Així, ha apuntat que “l’únic” que demanen és “demòcrates del sí i del no” i els ha encoratjat a no “rendir-se”: “si no us vau rendir quan éreu menys, no us rendiu ara, que sou més”, ha exclamat. En la mateixa línia, ha recordat que anar a votar l’1-O “no et fa independentista”.
En el missatge als comuns, el portaveu d’ERC al Congrés ha apuntat que el referèndum no demana independentistes i que anar a les urnes aquella jornada “no et fa independentista”. “A més”, ha raonat Rufián, “què és ser independentista? No és res en si mateix. Nosaltres estem independentistes, és un estat transitori”, ha afirmat. D’altra banda, ha demanat als assistents que ho expliquin “a aquella bona gent que amb bones intencions tenen el puny en alt tot el dia i estan en contra del procés”. “L’únic que demanem és demòcrates del sí i del no”, ha conclòs.

Durant l’acte, Rufián ha assegurat que amb el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre no acabarà res, sinó que “començarà tot” i que votar no és “el que trenca un país” sinó que el que ho fa és tenir un 32% de pobresa infantil, milers de famílies sense ingressos o els desnonaments.

El diputat ha afirmat que amb el referèndum, Catalunya “s’enfronta a la bèstia que va guanyar fa 80 anys” i ha demanat als ciutadans que es preparin “perquè la guerra bruta que hi haurà no l’hem conegut encara”. “Que no us diguin que guanyar feixistes davant l’urna és impossible”, ha dit.

A l’acte han participat la senadora d’ERC Laura Castel, el diputat al Congrés per Tarragona, Jordi Salvador, el portaveu d’ERC-MES-MDC a l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, i la regidora Mònica Alabart.