Robert Capa, en color, al Caixaforum

Reconegut mundialment per les seves fotografies de guerra en blanc i negre, Capa també va explorar intensament els usos del color durant més de la meitat de la seva carrera professional.

A través d’una àmplia selecció de fotografies en color, moltes inèdites fins a dates recents, aquesta exposició aprofundeix en un dels vessants més desconeguts del fotoreporter hongarès.

CaixaForum Tarragona porta a la ciutat la faceta més desconeguda de Robert Capa. L’icònic fotògraf de guerra és especialment conegut per les seves imatges en blanc i negre.

Capa es va iniciar en la fotografia en color el 1938, mentre cobria la guerra sinojaponesa. Estava determinat a treballar amb la fotografia en color molt abans que fos àmpliament utilitzada per altres fotoperiodistes. Al llarg de la seva carrera, Capa va fotografiar en color grans personatges, com ara Pablo Picasso, Ernest Hemingway, Humphrey Bogart, Ava Gardner o Truman Capote.

L’Obra Social ”la Caixa” presenta, juntament amb l’International Center of Photography, Robert Capa en color, un recull d’algunes de les instantànies que el mític fotògraf va capturar en color, moltes d’elles mai publicades. També hi ha documents personals, revistes en les quals van aparèixer originalment algunes de les imatges i un audiovisual amb extractes d’una de les poques entrevistes radiofòniques que es conserven de Capa. En total, s’exposan unes 200 peces, 140 de les quals són fotografies.