Vaga general amb escassa participació al carrer

Concentració devant de la Subdelegació del Govern d'Espanya a Tarragona. CEDIDA

La jornada de vaga general per aquest dijous manté un seguiment irregular. L’escassa participació al carrer ha estat suficient per tallar algunes de les vies principals (com l’AP-7, T-11, A-27 o N-340 i N-240). Es prevé que continuïn durant tot el dia.

La vaga està convocada per sindicats laborals i estudiantils, on s’hi han sumat les entitats sobiranistes i partits polítics, en reivindicació dels drets laborals i en protesta pel judici de l’1-O que va començar el passat 12 de febrer al Tribunal Suprem.

La jornada ha començat cap a les cinc del matí amb el tall de l’AP-7 en els dos sentits a l’altura de l’Hospitalet de l’Infant. Ha estat breu, d’aproximadament una hora.

Ja cap a les 7 del matí, la primera concentració d’importància (unes 70 persones) s’han donat cita a la Plaça Imperial Tarraco, que ha quedat col·lapsada, i han avançat per l’Avinguda de Roma i la T-11 fins a la rotonda de l’a-27 i l’accés al Port, on s’han anat acumulant més manifestants fins arribar al mig miler. A Reus unes 80 persones s’han reunit a primera hora a la Plaça Llibertat i posteriorment han avançat per l’Avinguda de Sant Jordi, amb els lògics problemes per al trànsit en una artèria principal.

Després, cap a les 11 hores, els manifestants que han tancat l’entrada al Port han tornat sobre els seus passos cap a la Plaça Imperial Tarraco. Al migdia, un miler de persones ha protestat davant de la Subdelegació del Govern d’Espanya a Tarragona. Finalitzada la lectura del manifest en contra del judici als líders del Procés, s’han dirigit per l’Avinguda d’Andorra i han tallat la sortida cap a Valls per la N-240.