La reunió entre Aena, empresa i treballadors serà al Departament de Treball amb mediació de la Generalitat

L’objectiu de la nova trobada, que es farà a les 10 del matí, és resoldre el conflicte laboral abans de dimarts i desconvocar la vaga

ACN Barcelona .- Els treballadors i la direcció d’Eulen, l’empresa que s’encarrega dels controls de seguretat de l’Aeroport del Prat, tornaran a reunir-se aquest diumenge a les deu del matí al Departament de Treball, així ho han confirmat fonts sindicals i de la companyia. La trobada comptarà amb la mediació de la Generalitat, així ho ha detallat la consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, que a través del seu compte de twitter ha dit que segueixen “treballant per solucionar el problema de l’aeroport i que des del Govern estan posant “tots els esforços en mitigar dificultats”. La reunió pretén resoldre el conflicte laboral abans de dimarts i desconvocar la vaga.
L’anunci de la nova trobada arriba després que Aena hagi demanat a les dues parts que tractin de solucionar el conflicte de forma imminent -dimarts estava prevista la nova reunió- per evitar causar “més molèsties als usuaris de l’aeroport”. La reunió de mediació que va celebrar-se divendres a la seu del departament de Treball i que va allargar-se més de dotze hores, va acabar sense acord. Els treballadors consideren que la proposta econòmica que va fer l’empresa és una “presa de pèl” i adverteixen que les seves reivindicacions “van més enllà de la qüestió salarial”.

Tot i la convocatòria d’aquesta reunió, el comitè de vaga manté les vagues parcials previstes per aquest diumenge i dilluns i per divendres i diumenge de la setmana que ve. Alhora segueix convocada la protesta indefinida prevista a partir del dilluns 14 d’agost.