Reanuden l’extracció de llots tòxics a l’Ebre

Hugo Morán, secretari d’Estat, reafirma el compromís del Govern de l’Estat per finalitzar l’eliminació de la contaminació del embassament

El secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, ha visitat el embassament de Flix i ha reafirmat el compromís del Govern a finalitzar l’eliminació de la contaminació química de l’embassament de Flix superant, si cal, els 18 mesos previstos per a la realització dels treballs. L’han acompanyat el president d’Acuamed, Francisco J. Baratech; la presidenta i el comissari d’Aigües de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), María Dolores Pascual i René Gómez; l’alcalde de Flix, Marc Mur i el subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté.

El pressupost de l’encàrrec és de 44.654.498,24 € (IVA no inclòs) per extreure 80.000 m3 de residus presents a la zona confinada l’embassament que seran tractats i posteriorment traslladats a un dipòsit controlat. Els treballs iniciats aquesta setmana passada els realitzen les empreses AIRTIFICIAL, Grup TRAGSA, i ATENEA, Seguretat i medi ambient.

Tres la visita a les instal·lacions, l’alcalde de Flix ha agraït al secretari d’Estat la seva visita. Mur ha ressaltat la millora substancial de la nova gestió valorant positivament el compromís adquirit pel ministeri per a la Transició Ecològica.