El CF Reus Deportiu, expulsat de la Liga 123

Imatge de l'última victoria del Reus a la Liga 2018.

El jutge de Disciplina Social de Laliga ha acordat expulsar el CF Reus Deportiu de la competició professional per un període de tres anys i li imposa una multa de 250.000 euros.

Un cop notificada la resolució, el CF Reus podrà presentar recurs davant el Tribunal Administratiu de l’Esport en el termini de 15 dies hàbils des de la notificació

Tres anys d’expulsió y 250.000 euros de multa pels impagaments del CF Reus Deportiu. El partit de diumenge del CF Reus contra l’Albacete, -igual que va passar contra Las Palmas la setmana passada-, va quedar suspès com a mesura cautelar. Els nous amos americans de l’entitat reusenca van presentar un extens document d’al·legacions el passat dijous a última hora. Des Reus es confiava que s’estime com atenuant la situació en què va deixar el club Joan Oliver: amb un deute més gran de l’esperada i amb un document signat en virtut del qual els futbolistes podien quedar lliures.

Tres dels futbolistes (Miguel Linares, Borja Herrera i Mario Ortiz) van sol·licitar divendres la seva carta de llibertat a primera hora del matí d’ahir. Linares va enviar al seu advocat, mentre que Borja i Mario van acudir a l’Estadi, es van acomiadar entre llàgrimes de companys i tècnics i van recollir els seus estris. A la tarda, quatre futbolistes més (Catena, Bastos, Gus Ledes i Juan Domínguez) es van acollir al mateix document per rescindir els seus contractes.

Anul·lar la validesa d’aquest document era la prioritat per als serveis legals del club, que esgrimeixen que en no estar signat per totes les parts (el pacte incloïa també als treballadors del club) és nul de ple dret. LaLiga i la RFEF, però, opinen el contrari.

L’equip es queda ara mateix amb sis jugadors professionals amb fitxa, cinc perquè el porter Pol Freixenet està lesionat. El mínim per competir a Segona són set fitxes professionals.