Rajoy serà a Catalunya coincidint amb l’inici de la campanya de l’1 d’octubre

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, aquest 14/07/2017 a La Moncloa (horitzontal)

Levy defensa que l’actuació del govern espanyol en el conflicte laboral d’Eulen a l’Aeroport del Prat

ACN Barcelona .- El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, assistirà a l’escola d’estiu del PP, que se celebrarà a Salou els dies 15 i 16 d’octubre, dates que coincidiran amb l’inici de la campanya del referèndum de l’1 d’octubre. Així ho ha confirmat aquest dilluns la vicesecretària d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, en una entrevista a RAC1, en què ha insistit que “si no hi ha legalitat per fer el referèndum, tampoc n’hi ha per posar les urnes”. D’altra banda, la dirigent popular també s’ha referit a la situació que viu aquests dies l’Aeroport del Prat, amb les llargues cues per passar els controls de seguretat i ha assegurat que “en tot moment” el govern espanyol ha estat “atent, participatiu i liderant el conflicte a l’Aeroport del Prat”.

Segons Levy, “el 2 d’octubre tots ens hem d’assegurar a la taula com no pot ser d’altra manera” i ha demanat que “tots tinguem generositat” i “altura de mires”. “Accepto que hem de trobar solucions intermèdies si volem arribar a acords”, ha afegit en l’entrevista a RAC1. D’altra banda, la dirigent popular ha dit que veuria amb bons ulls una actuació conjunta entre PP, PSC i C’s “fins i tot en clau electoral”. “En situacions excepcionals, la generositat política té un sentit d’altura que transcendeix la pròpia política”, ha afegit.

Sobre el conflicte a l’Aeroport del Prat entre els treballadors d’Eulen i l’empresa, Levy ha defensat la implicació del govern espanyol i ha subratllat que és la Generalitat qui té les competències en mediació. Levy ha demanat no fer “una batalla política per intentar llançar les culpes al govern d’Espanya i treure’n rèdit, sinó de mitigar una situació que no és desitjable ni pel govern de la Generalitat, ni pel govern d’Espanya, ni per Aena ni pels usuaris”.

La vicesecretària d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, també ha afirmat que no és “rigorós” ni “seriós” que “tots els consellers en massa” facin una crida a favor de la independència “perquè se solucionarien els conflictes laborals”.