Rajoy assegura que “la democràcia sortirà enfortida” de la crisi catalana

El president del govern espanyol diu que els dies “d’intranquil·litat i inquietud ja comencen a quedar enrere”

Redacció.- El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat des de Galícia que la “democràcia sortirà enfortida” després de la crisi política de Catalunya i del “deslleialtat dels secessionistes”. Segons afirma, els dies “d’intranquil·litat i inquietud ja comencen a quedar enrere” i assegura que l’article 155 de la Constitució s’està aplicant “amb normalitat” tot i reconèixer que és un “instrument excepcional però legítim i útil” per “preservar la legalitat i la convivència”. “Sortirem més forts, més orgullosos del nostre país, més confiats en les institucions i més decidits a abordar junts nous reptes de futur reformant el que sigui necessari però preservant els valors essencials de la convivència”, ha manifestat.
Rajoy ha entregat el premi Fernández-Latorre a la jurista Maria Emilia Casas, la primera dona que va presidir el Tribunal Constitucional. El president espanyol ha destacat la “importància decisiva” d’aquest òrgan per “consolidar la democràcia”.

Durant l’acte, Rajoy també ha destacat que la Constitució “ha simbolitzat i garantit la convivència democràtica dels espanyols” i ha afirmat que el procés català ha suposat “l’atac més greu de tota la seva història”.