Categories: Noticies d'empreses

ProA Capital posa en venda les seves accions de Fruselva

El moviment ‘real food’ està de moda i el fons de capital de risc, ProA, propietari del 70% de l’empresa Go Fruselva, vol aprofitar-ho i vendre la seva part per obtenir uns beneficis que podrien superar els 150 milions d’euros

Segons informa Tarragonadigital amb fonts de ‘El Confidencial’, ProA Capital dirigit per Fernando Ortiz ha contractat a CaixaBank i a Optima Corporate per vendre l’empresa de la Selva del Camp que fabrica sucs, purés i ‘smoothies’ amb fruita i verdura per a multinacionals com Nestlé  i Danone.

Xavier Martínez, de Reus, va crear l’empresa Go Fruselva després d’adquirir el 100% de la planta productiva dels sucs de fruites PAGO l’any 2008. L’empresari reusenc, que seguirà com a primer executiu del grup i al capdavant del negoci. En el seu moment va mantenir una participació del 30% quan ProA va adquirir la part majoritària del capital  —70%— pagant 40 milions d’euros l’any 2015. A més d’aquest fons de capital de risc també es van interessar Nazca, MCH i 3i. L’atractiu principal era l’especialitat en productes per a nadons i nens, a més de la innovació desplegada en l’envàs, conegut com a format ‘pouch’.

Segons el citat mitjà, l’operació de venda es va iniciar el passat 4 de gener. CaixaBank  i Optima Corporate han començat a moure la venda i es distribuirà entre els potencials compradors, entre els quals hi ha nous fons de capital de risc com socis industrials del sector de l’alimentació. L’operació podria superar els 150 milions d’euros, sent una gran operació per ProA Capital. En cinc anys s’ha doblat la facturació en passar de 65 milions a uns 130. El seu benefici brut d’explotació o ebitda, la ràtio que s’utilitza al sector per valorar les empreses, és de gairebé 20 milions.

Producció de menjar saludable

La fàbrica principal de l’empresa Go Fruselva està situada a la Selva del Camp. Principalment, la seva activitat es centra en el desenvolupament i la producció de purés de fruita, verdures, làctics, productes funcionals, ‘smoothies’, sucs, nèctars i begudes de fruita en tota mena de formats. Així mateix, l’empresa també està especialitzada en el desenvolupament de productes ‘baby-food’ amb un alt valor afegit. 

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

3 dies ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

2 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

2 setmanes ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago