Els principals mandataris del Panedès reclamanan la cocapitalitat de la vegueria

Foto de família dels quatre alcaldes de les principals ciutats del Penedès i els quatre presidents comarcals amb el president Carles Puigdemont.

Els principals alcaldes i els presidents comarcals del Penedès demanen a Puigdemont la cocapitalitat de la vegueria

Defensen que Vilanova, Vilafranca, el Vendrell i Igualada puguin repartir-se el pes dels serveis quan es desplegui la futura divisió del país
ACN Barcelona .- Els alcaldes de Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, el Vendrell i Igualada, i els presidents dels consells comarcals del Garraf, l’Alt Penedès, el Baix Penedès i l’Anoia han demanat personalment al president de la Generalitat que les quatre capitals comarcals puguin compartir la capitalitat de la vegueria. Els vuit representants s’han reunit aquest dijous amb Carles Puigdemont per exposar-li el projecte que han defensat els darrers mesos a través de diferents manifestos i ponències públiques, amb el qual sostenen que la vegueria ha de tenir un model “equilibrat i cohesionat”. En aquesta línia, des que al febrer el Parlament va reconèixer el Penedès com a vegueria, els alcaldes dels principals ajuntaments i governs comarcals han subratllat que les quatre ciutats mereixen situar-se “en un mateix pla d’igualtat” a l’hora de repartir-hi els serveis.
A la reunió d’aquest dijous al despatx que el president de la Generalitat té al Parlament hi han assistit els alcaldes Neus Lloveras (Vilanova i la Geltrú), Pere Regull (Vilafranca del Penedès), Martí Carnicer (el Vendrell) i Marc Castells (Igualada), i els presidents comarcals Glòria Garcia (Garraf), Francesc Olivella (Alt Penedès), Eva Serramià (Baix Penedès) i Xavier Boquete (Anoia).