Primer fòrum de Connectivitat i Cooperació Industrial entre Europa i Àsia

FERRMED i l’Ajuntament de Zhengzhou (Xina) organitzen la conferència “One belt, One Road: Jointly building a smartRailway System to better connect Àsia and Europe” per optimitzar la xarxa eurasiática del ferrocarril de mercaderies

La municipalitat de Zhengzhou i FERRMED organitzen en Zhengzhou (Xina), demà dimarts 17 de juliol, el primer fòrum de connectivitat i cooperació industrial entre Europa i Àsia, en el qual tindrà lloc la conferència FERRMED – ZHENGZHOU: “One belt, One Road – Jointly building a smartRailway System to better connect Àsia and Europe”. Experts de la Unió Europea, Rússia i Xina participessin en l’esdeveniment, d’acord amb el programa adjunt.

Desenvolupament eficient del sistema ferroviari Euroasiàtic

El primer fòrum de connectivitat i cooperació industrial entre Europa i Àsia té per objectiu “establir els passos per aconseguir un desenvolupament eficient de la xarxa eurasiática del ferrocarril de mercaderies, a fi d’escurçar els terminis de lliurament porta a porta, reduir els costos logístics i aconseguir un millor servei”.


El tema clau per a la millora del sistema ferroviari euroasiàtic és aconseguir que el sistema actual de transport de mercaderies tingui en compte, prioritàriament, els efectes socioeconòmics i mediambientals.

La conferència definirà el procés que identifiqui:

1.- Els itineraris principals i les terminals estratègiques que promoguin el sistema ferroviari Euroasiàtic, des del punt de vista de les empreses carregadores.

2.- Les mesures necessàries per resoldre els problemes existents relatius als temes clau per a la millora de la connectivitat i compatibilitat Àsia – Europa.

Es consideressin aquestes qüestions i recomanacions:

Priorització dels corredors d’Euràsia; Mega-terminals estratègics d’Euràsia: característiques i classificació recomanades; Sistema ferroviari d’Euràsia: temes clau per a connectivitat i compatibilitat; Grups de treball multisectoriales FERRMED: enfocament europeu/Euràsia. Grups de treball: infraestructura, operacions i material rodant. Formes intel·ligents d’assegurar la interpenetracióndels fluxos ferroviaris europeus i asiàtics; Projectes concrets de la ruta de la seda i històries d’èxit i possibilitats de finançament.

Zhengzhou té una població de prop de 10 milions d’habitants i, a més de ser la capital de la província de Henan (100 milions d’habitants), és un centre industrial i logístic de primer nivell.

Els autoritats de Zhengzhou tenen molt interès a establir acords de col·laboració amb altres ciutats i universitats Europees.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

4 dies ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

2 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

2 setmanes ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago