Primer fòrum de Connectivitat i Cooperació Industrial entre Europa i Àsia

FERRMED i l’Ajuntament de Zhengzhou (Xina) organitzen la conferència “One belt, One Road: Jointly building a smartRailway System to better connect Àsia and Europe” per optimitzar la xarxa eurasiática del ferrocarril de mercaderies

La municipalitat de Zhengzhou i FERRMED organitzen en Zhengzhou (Xina), demà dimarts 17 de juliol, el primer fòrum de connectivitat i cooperació industrial entre Europa i Àsia, en el qual tindrà lloc la conferència FERRMED – ZHENGZHOU: “One belt, One Road – Jointly building a smartRailway System to better connect Àsia and Europe”. Experts de la Unió Europea, Rússia i Xina participessin en l’esdeveniment, d’acord amb el programa adjunt.

Desenvolupament eficient del sistema ferroviari Euroasiàtic

El primer fòrum de connectivitat i cooperació industrial entre Europa i Àsia té per objectiu “establir els passos per aconseguir un desenvolupament eficient de la xarxa eurasiática del ferrocarril de mercaderies, a fi d’escurçar els terminis de lliurament porta a porta, reduir els costos logístics i aconseguir un millor servei”.


El tema clau per a la millora del sistema ferroviari euroasiàtic és aconseguir que el sistema actual de transport de mercaderies tingui en compte, prioritàriament, els efectes socioeconòmics i mediambientals.

La conferència definirà el procés que identifiqui:

1.- Els itineraris principals i les terminals estratègiques que promoguin el sistema ferroviari Euroasiàtic, des del punt de vista de les empreses carregadores.

2.- Les mesures necessàries per resoldre els problemes existents relatius als temes clau per a la millora de la connectivitat i compatibilitat Àsia – Europa.

Es consideressin aquestes qüestions i recomanacions:

Priorització dels corredors d’Euràsia; Mega-terminals estratègics d’Euràsia: característiques i classificació recomanades; Sistema ferroviari d’Euràsia: temes clau per a connectivitat i compatibilitat; Grups de treball multisectoriales FERRMED: enfocament europeu/Euràsia. Grups de treball: infraestructura, operacions i material rodant. Formes intel·ligents d’assegurar la interpenetracióndels fluxos ferroviaris europeus i asiàtics; Projectes concrets de la ruta de la seda i històries d’èxit i possibilitats de finançament.

Zhengzhou té una població de prop de 10 milions d’habitants i, a més de ser la capital de la província de Henan (100 milions d’habitants), és un centre industrial i logístic de primer nivell.

Els autoritats de Zhengzhou tenen molt interès a establir acords de col·laboració amb altres ciutats i universitats Europees.