Presó sota fiança per a Forcadell

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en el moment de la seva arribada al Tribunal Suprem el 9 de novembre del 2017. (Horitzontal)

El magistrat li impossa 150.000 euros de fiança i deixa lliures Corominas, Guinó, Simó i Barrufet però els dona 7 dies per ingressar 25.000 euros cadascun

 

Redacció.- El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha acordat presó eludible amb fiança de 150.000 euros per a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, segons han confirmat a l’ACN fonts jurídiques. La decisió contradiu la petició de la Fiscalia, que havia sol·licitat presó incondicinoal per a la presidenta del Parlament. Forcadell haurà d’ingressar en un centre penitenciari fins que aboni la quantitat de la fiança. Pel que fa a Lluís Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó i Ramona Barrufet, el jutge els deixa lliures però els dona 7 dies per ingressar fiances de 25.000 euros cadascun. Pel que fa a Joan Josep Nuet, el jutge ha decretat la seva llibertat sense cap mesura cautelar.

Les reaccions

El portaveu adjunt de JxSí i fins ara diputat d’ERC, Roger Torrent, ha reclamat aquest dijous des de les portes del Tribunal Suprem “l’alliberament definitiu dels presos polítics” catalans i, després de conèixer la decisió del jutge per a la Mesa del Parlament i la presidenta, Carme Forcadell, ha carregat contra l’Estat per estar actuant “amb venjança i intent d’humiliació”. “Ha tornat a demostrar com no hi ha separació de poders, com és una democràcia fallida”, ha sentenciat, tot preguntant “als demòcrates espanyoles” i a Europa “fins on i fins quan estan disposats a aguantar aquest estat de dret fallit”.

El líder d’Izquierda Unida, Alberto Garzón, ha considerat que la decisió del Tribunal Suprem de decretar presó sota fiança de 150.000 euros per a Carme Forcadell és un “error” perquè no hauria de dormir avui a presó. Però ha afegit, en el seu compte de Twitter, que aquesta decisió és “molt més mesurada” que la de l’Audiència Nacional que la setmana passada va decretar presó incondicional per a vuit consellers. “L’AN i la jutge Lamela tenen un problema greu amb la democràcia”, ha conclòs.

Per la seva banda, la fins ara presidenta de la CUP al Parlament, Mireia Boya, ha considerat que “no és una bona notícia” que el Tribunal Suprem hagi decretat presó sota fiança de 150.000 euros per a Carme Forcadell. “No normalitzem la repressió. Forcadell només ha permès el debat al Parlament i avui serà a la presó. Decisió per fer-nos mal col·lectivament. I no pararem. Els estem guanyant”, ha afegit en el seu compte de Twitter.