Categories: Noticies de Societat

El Pla de Ciutadania i Migracions estudiarà el procés de captació jihadista i aprofundirà en la inclusió social

El Govern destinarà 246,5 milions d’euros en 44 programes per a la lluita contra les ideologies d’odi, l’acollida i la integració

ACN.- El Govern ha aprovat aquest dimarts el Pla de Ciutadania i Migracions 2017-2020, un pla amb els 246,5 MEUR pressupostat per aquest any, 16 més que el 2016, que impulsarà 44 programes i 435 específiques. Entre altres aspectes, es vol donar resposta als atemptats terroristes del 17-A i per això es farà un estudi independent per entendre la naturalesa i les característiques del procés de captació per part de l’extremisme violent dels autors de l’atemptat i per identificar els factors de risc socials amb paper rellevant. També es vol reforçar les actuacions per a aprofundir en la inclusió, en la interacció, en el reconeixement de la diversitat i en l’abordatge de la lluita contra les ideologies de l’odi.

 
El Pla inclou també una actualització del Pacte Nacional per a la Immigració, i per tant, els principis de l’interculturalisme proposats pel Consell d’Eureopa, és a dir, la promoció de la presència de la diversitat als espais comunicatius i públics, l’impuls d els espais d’interacció, la prevenció i l’erradicació i de la violència masclista, la mutilació genital femenina i els matrimonis forçats, el reconeixement dels títols universitaris, acadèmics i experiència professionals, el pla de suport de a les treballadores de la cura de les persones i llars, els programes d’inserció laboral, la lluita contra la irregularitat sobrevinguda, el suport a les famílies immigrades, l’èxit escolar per a tothom amb independència de l’origen familiar, etc.

Actualment, el 80% de les persones amb nacionalitat estrangera a Catalunya fa més de 5 anys que hi viu, i el 40% en fa més de 10. Per aquest motiu, des del Govern es vol posar el focus en la mobilitat social amb independència del seu origen i especialment en la generació dels fills i filles de la immigració. Per tant, el nou pla, aborda el repte d’actualitzar el model per construir de manera positiva el sentit de pertinença a la societat catalana, el sentit de responsabilitat cívica i plena ciutadania.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

5 hores ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

1 setmana ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

1 setmana ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago