Categories: Noticies d'Economia

Per un ‘Llibre blanc’ de mesures per a la reconstrucció econòmica

El teixit empresarial català s’uneix en una iniciativa sense precedents per impulsar accions de reconstrucció econòmica “post Covid-19”

La iniciativa parteix de l’Associació Catalana d’Executius/ves, Directius/ves i Empresaris/es ACEDE, i la motivació és aglutinar (al teixit empresarial) de Catalunya, amb independència del seu perfil o identificació política. S’ha invitat a sumar-se a totes les forces empresarials més representatives amb un únic objectiu: impulsar els criteris de reconstrucció econòmica pel bé de l’evolució empresarial i social en una nova etapa especialment complexa.

La finalitat és que a partir de la celebració de 7 fòrums monogràfics, en els quals es tractaran temes molt concrets, s’arribi a l’elaboració d’un “Llibre blanc de mesures per a la reconstrucció econòmica”. Aquest, resumirà el punt de vista del teixit empresarial català des de la basant econòmic, laboral i social.

El document es farà arribar al govern autonòmic català i al govern estatal per tal de transmetre el que, des d’aquest punt de vista, allunyat de motivacions polítiques i partidistes s’entén com el millor full de ruta a seguir a curt i mig termini.

El sector empresarial català es mostra molt preocupat amb l’afectació econòmica que ha tingut, està tenint i tindrà la pandèmia de la covid-19, mostra d’això és aquesta iniciativa sense precedents que pretén aglutinar a les diferents associacions i col·lectius representatius de l’economia catalana.

Joan Vilar, President d’ACEDE assegura que fins al moment s’ha traslladat la invitació PIMEC, Foment, Cambra de Comerç de Barcelona, CECOT, l’Associació d’Empresaris i Emprenedors de Girona i l’Associació Catalana de Dones Directives i Empresàries. Una oferta de representació transversal que pretén sumar, amb independència de tendències polítiques, donar un impuls efectiu i productiu a l’economia catalana i espanyola.

Des d’ACEDE, Vilar garanteix que qualsevol Associació empresarial serà benvinguda a sumar-se a aquest projecte, que s’entén com a essencial per a minimitzar els efectes negatius en l’economia, en la taxa d’ocupació i contribuir a una recuperació el més ràpida possible per arribar a una situació de màxima estabilitat.

Fòrums de debat

A dia d’avui, ja han confirmat la seva participació a aquests fòrums de debat les següents organitzacions, o empresaris/es a títol privat; ACEDE, CECOT, Cambra de Comerç de Barcelona, l’ Associació Catalana de Dones Directives i Empresàries. i Joan Mª Gimeno, Empresari i President de la Comissió Econòmic-Fiscal de la PIMEC.

La previsió és que en els pròxims dies i abans del 30 de juny, dia en què es celebrarà el primer fòrum virtual, la llista de confirmacions i per tant la seva representació hagi crescut considerablement.

Des d’ACEDE s’insisteix que l’impuls d’aquest espai empresarial és obert i dinàmic, perquè el seu únic objectiu, allunyat de protagonismes i egos és contribuir a la millora social i econòmica. Per això, es podran anar sumant entitats que comparteixin aquests criteris fins arribar a la versió definitiva a mitjans de novembre del “Llibre blanc de Mesures per a la reconstrucció econòmica”.

Els partits polítics queden al marge d’aquesta iniciativa i únicament seran convocats en el moment de fer públic el lliurament d’aquest manual d’iniciatives, recomanacions i conclusions que reflectiran del punt de vista de el sector empresarial català.

Programa i Calendari dels Fòrums: “Per una Catalunya Competitiva”

1.- Com donar major liquiditat a les empreses 
Data i hora: 30 de juny, 18:00 h – 20:00 h – Temes: Finançament i fiscalitat

  • 18:00 h Presentació per part del Sr. Paco Camarasa, Secretari General de l’ACEDE
  • 18:05 h Ponències per part del Sr. Josep Marfull (ACEDE), Sr. Enric Rius (CECOT), Sr. Pau Bestit (Cambra de Comerç de Barcelona), Sr. Joan Mª Gimeno, (LAUDIS CONSULTOR)
  • 18:30 h Debat moderat pel Sr. Victor Bottini
  • 19:30 h preguntes als ponents escrites pel públic, online, moderat per part del periodista Victor Bottini, Conclusions finals
  • 19:55 Cloenda per part del Sr. Joan Vilar, President de l’ACEDE

ENLLAÇ A LA INSCRIPCIÓ


2.-Com impulsar l’emprenedoria
Data i hora: 15 de juliol, 18:00 h – 20:00 h
Coordinador ACEDE: Pep Garcia
Temes: Reconeixement social del paper de l’emprenedor, foment de l’emprenedoria, fiscalitat, finançament i formació del talent i el Sistema educatiu.


3.- Com evitar que es tanquin empreses estratègiques de futur
Data i hora: 16 de setembre Hora: 18:oo h – 20:00 h
Coordinador ACEDE: Josep Lluis Llusià
Temes: Fusions & Adquisicions


4.- Com passar de l’ingrés mínim vital a l’ocupació total
Data i hora: 30 de setembre, 18:00 h – 20:00 h
Coordinador ACEDE: Francesc Gómez
Temes: Renda bàsica, activar el consum


5.- Com recuperar una indústria referent. Com utilitzar la tecnologia 
Data i hora: 15 d’octubre,. 18:00 h – 20:00 h
Coordinador ACEDE: Pep Garcia
Temes: Beneficis de la indústria per l’economia, sectors claus, polítiques de I+D+I, polítiques de foment de la reindustrialització, reequilibri territorial, reflexions sobre la generació interna de tecnologia.


6.- Com aplicar la llei de la segona oportunitat per empreses en fallida
Data i hora: 22 d’octubre, 18:00 h – 20:00 h
Coordinador ACEDE: José María Torres
Temes: Concurs de creditors, llei de morositat


7.- Com optimitzar l’administració pública
Data i hora : 12 de novembre, 18:00 h – 20:00 h
Coordinador ACEDE: Per determinar
Temes: Reforçar l’entorn sanitari, reduir el nombre d’administracions.


8.- Conclusions i presentació del document final
Data: mitjans de novembre

El 8è i últim fòrum serà presencial. Es presentaran les conclusions extretes de tots els fòrums anteriors i es crearà un document únic final. Aquest document inclourà la veu dels empresaris/es i experts que formen el teixit empresarial de Catalunya.


Sobre l’ACEDE

Ara fa vint anys es va fer realitat un somni quan, amb altres membres del Màster de Política i Govern, Joan Vilar va decidir posar en marxa el seu treball de final de curs, l’ACEDE (Associació Catalana d’Executius, Directius i Empresaris), que actualment presideix, i que s’ha convertit en el referent a Catalunya del lobby participatiu i del suport a les organitzacions.

L’ACEDE és, a dia d’avui, l’única associació que agrupa a empresaris de diferents sectors, representants polítics de tots els partits, agents socials, patronals i sindicals. L’ACEDE és la plataforma catalana de participació creada per trencar amb les disputes històriques entre sectors i col·laborar de forma eficient. I ho fa des de la proximitat, preocupant se pels problemes sectorials i locals de les pimes catalanes. Per això, a més de la seu a Barcelona, compta actualment amb delegacions al Maresme, Baix Llobregat, Tarragona, Lleida i Girona.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

4 dies ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

2 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

2 setmanes ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago