El PDeCAT ultima una llista transversal i “el més civil possible”

La candidatura, liderada per Puigdemont i sense Marta Pascal, tindria un nom diferent al del partit, que aportaria la seva estructura a la logística electoral 

Redacció.- La direcció del Partit Demòcrata (PDeCAT) està ultimant una llista “àmplia, transversal i el més civil possible” per al 21-D, encapçalada pel president Carles Puigdemont i sense Marta Pascal, tal com ha avançat ‘La Vanguardia’ i han confirmat a l’ACN fonts del partit. Aquest cap de setmana, Puigdemont s’ha reunit amb el president del PDeCAT, Artur Mas, la coordinadora general, Marta Pascal, el coordinador organitzatiu, David Bonvehí, i el diputat al Congrés i alcalde de Tortosa, Ferran Bel. Fonts del partit han remarcat que la formació atén així el requeriment de Puigdemont d’encapçalar una llista unitària cívica. Les llistes tindrien un nom diferent al del partit, tot i que aquest aportaria la seva maquinària a la logística electoral.
La fórmula d’aquesta llista encapçalada per Puigdemont encara no està 100% tancada, però durant la visita dels dirigents del partit a Brussel·les s’ha avançat en aquesta direcció. El partit vol així “entendre i atendre” la petició que va fer Puigdemont divendres en una entrevista a l’ACN d’encapçalar una llista unitària cívica, però fer-ho de manera que aquesta candidatura tingui el suport de l’estructura i la maquinària de la formació. A més, també disposaria, per exemple, dels espais que el PDeCAT tindria en els debats electorals.

Aquesta llista “àmplia, transversal” i oberta a la societat civil amb el “coixí” del PDeCAT es perfila doncs, com la fórmula preferida per la direcció del partit per presentar-se al 21-D, i també per Puigdemont. D’aquesta manera, descartarien l’opció de l’agrupació d’electors que divendres es va presentar a l’Ateneu Barcelonès.

En aquests moments no hi ha cap decisió final presa, tot i que les mateixes fonts asseguren que en un parell de dies es podria decidir quin nom portaria la llista. El Consell Nacional del PDeCAT es reunirà dimecres i divendres és el dia límit per presentar les llistes.

Pascal se centrarà en el partit

Durant les converses a Brussel·les, Pascal va traslladar a Puigdemont la seva renúncia a participar en aquestes llistes. Fonts del PDeCAT remarquen que és una decisió seva tant per donar compliment a la idea base de Puigdemont de fer una llista que vagi més enllà del partit com també per concentrar-se en les tasques de consolidació i enfortiment del partit.