El nou projecte d’expansió urbanística de Salou atreu l’interès d’operadors

sdr

L’alcalde, Pere Granados, assegura que el desenvolupament del projecte de Hard Rock al CRT continua endavant

 

 

Redacció.-  L’Ajuntament de Salou vol mantenir la ciutat com “l’epicentre del creixement turístic de Catalunya” amb l’impuls del nou sector d’expansió urbanística d’Emprius Nord. Aquest dimecres, l’alcalde, Pere Granados, i el regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut, han presentat el Pla Parcial del sector 04, que preveu nova activitat hotelera, comercial, de serveis i esportiva. En concret, el pla preveu 2.000 habitacions d’hotel repartides en un màxim de quatre resorts turístics; una ciutat esportiva municipal de 10 hectàrees; 17.000 metres quadrats de sostre comercial i un parc d’oficines amb 5.000 metres de superfície, i fins a 145 nous habitatges. Segons el consistori, diversos operadors hotelers i comercials ja han mostrat el seu interès en el projecte. D’altra banda, pel que fa a l’ampliació de la planta hotelera al municipi, Granados ha explicat que es manté l’interès de Hard Rock per implantar-se al CRT i que les notícies relatives al desenvolupament del projecte “són positives”.
Després d’abandonar l’ambiciós pla urbanístic de Barenys -paralitzat pel TSJC-, el nou sector 04 es referma com el nou eix estratègic de desenvolupament de Salou a nivell turístic, comercial, de serveis i esportiu. Els terrenys, de 44,3 hectàrees, limiten amb la C-31b, el Vial de Cavet i el Passeig 30 d’octubre, i estan situats a tocar de la futura estació de ferrocarril i de PortAventura. Els tràmits administratius segueixen el seu curs i el projecte es va aprovar inicialment aquest mes de desembre en la sessió plenària.

L’alcalde ha assegurat que “amb el desenvolupament d’aquest sector reforcem la nostra destinació turística perquè potenciem un nou model i concepte d’allotjament hoteler, tipus resort, adaptat a la nova demanda i tendències, i creant d’aquesta forma una oferta que ens fa més competitius davant d’altres destinacions”.

El Pla inclou zones residencials, hoteleres, comercials, terciàries i de serveis. En primer lloc, una zona hotelera amb 2.000 habitacions repartides en un màxim de quatre resorts de gran qualitat, que ampliaran l’oferta turística de la ciutat. En segon lloc, la ciutat esportiva municipal, dotada de 10 hectàrees de terreny que acolliran zones verdes i equipaments, amb els quals es vol contribuir a desestacionalitzar la temporada turística. El tercer àmbit acollirà un àmbit de 17.000 metres de sostre comercial i un parc d’oficines amb 5.000 metres. Finalment, el sector acollirà fins a 145 nous habitatges.

El regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut, ha confirmat l’interès que ja ha generat aquest pla “en molts operadors de diferents àmbits i sectors, sobretot l’hoteler i el comercial”. Segons el consistori, el nou sector contribuirà a generar més ocupació estable i de llarga durada, amb més de 1.000 llocs de treball.

Alhora, la urbanització d’Emprius Nord millorarà les comunicacions, atès que es crearà un nou vial urbà d’enllaç amb l’autopista AP-7. Aquests treballs es podrien enfilar als 16 milions d’euros. Segons el consistori, a finals del 2018 es podria aprovar el projecte definitivament i, a partir de la tardor del 2019, es podria desenvolupar la reparcel·lació i la seva posterior urbanització.