El nom de Tarraco entre els finalistes per batejar el nou cotxe de Seat.

Tres noms catalans entre les propostes finals per batejar el nou sub de Seat

CCMA.- Abrera, Aran i Tarraco són els tres noms catalans que aspiren a donar nom al nou vehicle de Seat. Formen part de la llista dels nou finalistes per batejar el totterreny urbà de la marca.

La llista completa inclou: Abrera, Alborán, Aran, Aranda, Àvila, Donostia, Tarifa, Tarraco i Teide. Seat les ha escollit entre les 10.130 propostes de topònims de la geografia catalana i espanyola.

El nom el podia proposar tothom qui volgués. Segons Seat, hi van participar més de 130.000 persones de 106 països. Però els finalistes han passat tres rondes de selecció en mans d’experts de l’empresa, una agència externa de “naming” i una de propietat industrial i intel·lectual.

El comitè ha tingut en compte, entre altres criteris, que els noms es puguin pronunciar bé en diferents idiomes i que no estiguin registrats per cap altra marca.

Per elegir el nom definitiu, Seat farà una sèrie de proves en diferents països per veure quin candidat encaixa millor. Un cop tingui una llista definitiva, obrirà una votació popular. El 12 de setembre al Saló de Frankfurt, a Alemanya, se sabran els noms dels finalistes. I es podran votar fins al 25 de setembre. El 15 d’octubre, Seat presentarà el candidat guanyador.

Des de 1982, amb el Seat Ronda, la companyia manté una tradició d’anomenar els seus models amb llocs de la toponímia espanyola. L’últim, el Seat Arona, presentat aquest mes de juny.