Categories: Noticies de Societat

Nou pla de formació i inserció de Manteniment d’Embarcacions d’Esbarjo a Torredembarra

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat dos centres educatius de Torredembarra, l’Institut Ramon de la Torre i l’Escola l’Antina. Ha acompanyat al conseller l’alcalde del municipi, Eduard Rovira, el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris; i el director dels Serveis Territorials, Jean-Marc Segarra.
En primera instància, Bargalló ha arribat a l’Institut Ramon de la Torre, que té una matrícula de 579 alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius de l’àmbit administratiu, i compta amb una plantilla de 68 professors. El centre ofereix també Programes de formació i inserció de les famílies professionals d’Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic; i d’Auxiliar en muntatges d’instal·lacions elèctriques i d’aigua i gas.
El conseller ha volgut agrair al centre “que s’hagin sumat al projecte d’un nou curs de formació professional de Noves Oportunitats, un Pla de formació i inserció de Manteniment d’embarcacions d’esbarjo que començarà l’any que ve i que és un aposta del Departament per fer propostes per aquells alumnes que han abandonat els estudis, per tal que puguin cursar estudis formatius i professionalitzadors lligats amb l’entorn”.
L’institut participa en diversos programes d’innovació educativa, com ara Erasmus+, Pla lector, Projecte Biblionautes o projecte Explica’t. Pel que fa a les llengües estrangeres, atorguen certificacions oficials a través del Programa amb la EOI, -certificació oficial d’anglès i alemany-; el Conveni amb Cambridge per l’anglès; el Delf francès; i la certificació d’alemany a través del Goethe Institut.En acabar, el titular d’Educació s’ha traslladat a l’Escola l’Antina, centre de dues línies d’educació infantil i primària amb 453 alumnes matriculats. Alguns dels programes de l’escola són relacionats amb el foment de la llengua anglesa i les noves tecnologies, com ara CISCO, mEduTarraco, e-twinning. El proper curs 2019-2020, participaran en la Xarxa de centres de competències bàsiques. Bargalló ha recorregut alguns dels espais del centre i ha mantingut una trobada amb l’equip directiu.
Tant l’escola com l’institut han acollit aquest curs a 60 alumnes provinents de famílies refugiades d’arreu del món, un fet que el conseller ha valorat positivament: “Ens sentim molt satisfets, i hem d’agrair al centres i a l’Ajuntament, l’acollida als alumnes d’aquestes famílies refugiades, que estan i han estat temporalment a Torredembarra. Que són refugiats amb aquests estatus i que teníem una obligació que ni que fos per poc temps acollir als que estan en edat d’escolarització tant obligatòria com postobligatòria d’aquestes famílies”.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

3 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

3 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

3 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago