Nou pla de formació i inserció de Manteniment d’Embarcacions d’Esbarjo a Torredembarra

El conseller Josep Bargalló ha visitat l’Institut Ramon de la Torre i l’Escola l’Antina. CEDIDA
El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat dos centres educatius de Torredembarra, l’Institut Ramon de la Torre i l’Escola l’Antina. Ha acompanyat al conseller l’alcalde del municipi, Eduard Rovira, el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris; i el director dels Serveis Territorials, Jean-Marc Segarra.
En primera instància, Bargalló ha arribat a l’Institut Ramon de la Torre, que té una matrícula de 579 alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius de l’àmbit administratiu, i compta amb una plantilla de 68 professors. El centre ofereix també Programes de formació i inserció de les famílies professionals d’Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic; i d’Auxiliar en muntatges d’instal·lacions elèctriques i d’aigua i gas.
El conseller ha volgut agrair al centre “que s’hagin sumat al projecte d’un nou curs de formació professional de Noves Oportunitats, un Pla de formació i inserció de Manteniment d’embarcacions d’esbarjo que començarà l’any que ve i que és un aposta del Departament per fer propostes per aquells alumnes que han abandonat els estudis, per tal que puguin cursar estudis formatius i professionalitzadors lligats amb l’entorn”.
L’institut participa en diversos programes d’innovació educativa, com ara Erasmus+, Pla lector, Projecte Biblionautes o projecte Explica’t. Pel que fa a les llengües estrangeres, atorguen certificacions oficials a través del Programa amb la EOI, -certificació oficial d’anglès i alemany-; el Conveni amb Cambridge per l’anglès; el Delf francès; i la certificació d’alemany a través del Goethe Institut.En acabar, el titular d’Educació s’ha traslladat a l’Escola l’Antina, centre de dues línies d’educació infantil i primària amb 453 alumnes matriculats. Alguns dels programes de l’escola són relacionats amb el foment de la llengua anglesa i les noves tecnologies, com ara CISCO, mEduTarraco, e-twinning. El proper curs 2019-2020, participaran en la Xarxa de centres de competències bàsiques. Bargalló ha recorregut alguns dels espais del centre i ha mantingut una trobada amb l’equip directiu.
Tant l’escola com l’institut han acollit aquest curs a 60 alumnes provinents de famílies refugiades d’arreu del món, un fet que el conseller ha valorat positivament: “Ens sentim molt satisfets, i hem d’agrair al centres i a l’Ajuntament, l’acollida als alumnes d’aquestes famílies refugiades, que estan i han estat temporalment a Torredembarra. Que són refugiats amb aquests estatus i que teníem una obligació que ni que fos per poc temps acollir als que estan en edat d’escolarització tant obligatòria com postobligatòria d’aquestes famílies”.