Neix un nou festival de música clàssica a la Costa Daurada amb epicentre a Salou

El programa inclou més de 40 concerts durant cinc setmanes de juliol i agost

ACN Salou .- El Camp de Tarragona acollirà aquest estiu la primera edició del Festival Internacional de Música Costa Daurada, que ha programat més de 40 concerts de música clàssica entre el 8 de juliol i el 15 d’agost. En el seu primer any, el certamen tindrà el seu epicentre a Salou i comptarà amb la participació d’altres municipis com Tarragona, Torredembarra, Santa Coloma de Queralt, Altafulla, Creixell, Montblanc, Roda de Berà, Vilanova d’Escornalbou, Valls i Cambrils. En concret, Salou acollirà cinc concerts gratuïts, entre els quals l’inicial i un d’ells en el marc de les Nits Daurades. La resta tindran un preu únic d’entrada de cinc euros. El festival s’ha marcat l’objectiu de descobrir diferents indrets del litoral i l’interior de la Costa Daurada mitjançant la música clàssica.
El director del Festival, Melani Mestre, ha subratllat que el certamen tindrà un format únic, atès que compta amb més de deu poblacions implicades i oferirà una combinació entre la formació de músics i també una exhibició en concerts de petit i gran format amb una versatilitat de programa, com òpera, sarsuela catalana, piano i grans èxits de la música clàssica.

El certamen inclourà concerts simfònics i de música de cambra i amb intèrprets com els violoncel·listes Svetlana Tovstukha i Edmon Bosch; l’arpista Laia Barberà; l’oboïsta Marta Vara, la soprano Charo Tris; els guitarristes Izan Rubio, José Galeote, José Isidoro Ramos, Carles Hoyo i Françoise-Xavier Nicolet; els violinistes Natalia Borysyuk i Manel Ribera; el pianista Melani Mestre; el Quartet Ibèric; Salzburg Guitar Trio; el ClassicJazz Quartet; el Duo Tangozzola i la Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya.

Per la seva part, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que el territori necessitava un referent de música clàssica a l’estiu en el qual hi participessin els millors músics del moment. “A Salou estem oberts a acollir festivals de tots tipus de gèneres i amb aquest aconseguim democratitzar la cultura i acostar la música al ciutadà”, ha afirmat.

Els objectius

El nou festival s’ha fixat el repte de diversificar l’oferta d’oci existent, més enllà dels epicentres turístics, així com apropar la formació musical especialitzada a l’àmbit de la interpretació professional. El certamen té un pressupost de 100.000 euros i el municipi de Salou -a través del conveni signat aquest dilluns- hi col·laborarà cedint el Teatre Auditori de Salou per a la realització dels concerts.