El Nastic suma una victoria clau en la lluita per la permanencia

Nàstic 3 – 1 Girona FC

Gimnastic de Tarragona.- El Nàstic ha sumat una victòria clau en la lluita per la permanència després de derrotar el Girona FC. En una segona meitat brillant, Barreiro i Uche, per partida doble, han remuntat el partit per aconseguir tres punts molt importants.

Tot just arrencar el partit, el Girona ha fet el primer gol de la tarda. Encara no s’havia jugat un minut, quan Maffeo feia pujar el 0 a 1 en el marcador. El partit no podia començar pitjor pels interessos grana. Els de Nano Rivas, però, han sabut refer-se i buscar de nou dominar la possessió. En el minut 15, ha estat Mossa qui ha penjat la pilota a l’àrea, però un segur Bono ha aturat la pilota. Tres minuts més tard Gerard Valentín ha desbordat en jugada personal, deixant enrere a 4 jugadors del Girona, però la seva centrada l’ha allunyat la defensa. En el 19’ ha estat Juan Delgado qui ho ha provat, amb un xut des de la frontal, que ha marxat per sobre el travesser. El Nàstic arribava però no aconseguia definir. En el minut 25 ha estat Juan Muñiz qui ha realitzat una gran jugada personal, l’asturià ha culminat amb un potent xut que ha aconseguit refusar a córner Bono. Els visitants han tingut la millor ocasió de la primera meitat en el minut 38, amb un xut de Sandaza que Reina, amb una gran estirada, ha enviat a córner. Les darreres ocasions de la primera meitat han estat pel Nàstic, però el marcador ja no ha variat.

A la tornada de vestidors els homes de Nano Rivas han sortit a per totes, conscients que tan sols els valia guanyar si volien seguir vius en la lluita per la permanència. En el minut 50 Barreiro ha fet el gol de l’empat. El davanter gallec ha rematat a la perfecció una centrada d’Uche des de la banda, després d’una bona jugada personal del nigerià. Els grana es trobaven còmodes sobre la gespa del Nou Estadi i l’afició, molt entregada, els empenyia cap a la remuntada. Deu minuts més tard, precisament Uche, ha aconseguit el segon gol, amb un xut creuat directe al segon pal del porter. En el 64’ Juan Delgado ho ha provat amb un xut que ha marxat per ben poc, i en el 69’ ha arribat el tercer gol del Nàstic. Després d’una jugada personal de Barreiro la pilota ha acabat a peus d’Uche que, amb un bon gest tècnic, ha foradat un cop més la porteria gironina. Amb el 3 a 1, el tècnic grana ha fet moure la banqueta, donant entrada a Zahibo i Lobato per mantenir el domini al mig del camp. Amb el pas dels minuts el Girona ha començat a crear més perill, molt bolcats en atac, però els tarragonins han sabut mantenir-se ferms en les marques defensives, anul·lant els intents visitants de retallar distàncies. Nano encara ha fet un canvi més, a causa de la lesió de Luismi, donant entrada a Perone i aportant encara més centímetres a la defensa local, per allunyar amb seguretat el joc aeri dels de Machín. El Nàstic ha gaudit d’alguna arribada més, però sense acabar de concretar el perill ofensiu, i amb el xiulet final el Nou Estadi ha embogit, celebrant tres punts vitals.

Amb la victòria sobre el Girona FC el Nàstic tanca la jornada en zona de permanència, amb dos punts de marge sobre l’Alcorcón, equip que marca el descens.

El proper enfrontament del Nàstic serà el diumenge 4 de juny, a les 20 hores, a l’estadi Heliodoro Rodríguez López, contra el Tenerife; en el partit corresponent a la jornada 41 de LaLiga 1|2|3.

Alineacions

Nàstic: Reina, Mossa, Suzuki, Molina, Gerard V, L. Madinda, Luismi (Perone, 83’), Juan Muñiz, Delgado (C. Lobato, 76’), Uche (Zahibo, 73’) i Barreiro.

Girona FC: Bono, Johan Andrés (Cristin H, 80’), Ramalho, Alcalà, Granell, Pere Pons (Borja García, 24’), Portu, Longo, Juanpe RL, Sandaza i Maffeo (Cifuentes, 56’).

Gols
0-1, Maffeo (1’); 1-1, Barreiro (50’); 2-1, Uche (60’); 3-1, Uche (69’).

Targetes
Juan Muñiz (66’), Reina (80’),  Zahibo (90’).

Partit corresponent a la jornada 40 de LaLiga 1|2|3. Nou Estadi, Tarragona. 11.103 espectadors.