Les morts de Marta Acosta i Clara Zapater a la Love Parade, a judici a partir del 8 de desembre

Al banc dels acusats s’asseuran 10 persones, les que havien de vetllar pel correcte aforament de l’acte.  No hi serà l’exalcalde de Duisburg, Adolf Sauerland.

Tarragona radio.- Ja hi ha data pel judici de la Love Parade. Arrencarà el proper 8 de desembre a les 9,30 hores, segons ha comunicat el Tribunal de Duisburg, i es prolongarà, en una primera tanda de sessions, fins al 15 de febrer de l’any que ve. Per raons d’aforament, se celebrarà al Centre de Congressos de Düsseldorf.

Ara la justícia alemanya haurà d’aclarir qui van ser els responsables de la mort de 21 joves, entre ells les tarragonines Marta Acosta i Clara Zapater, i dels més de 500 ferits, al concert del Love Parade de 24 de juliol de 2010.

Segons el pare de la Clara, Paco Zapater, el judici ha estat possible, entre altres factors, gràcies a les signatures de 367.090 ciutadans de diversos països, que es van solidaritzar amb la seva causa i en contra de l’arxiu del cas sense jutjar-lo. Diu que estan satisfets.

Recordem que els pares van iniciar la recollida de signatures després que la justícia alemanya arxivés el cas adduint falta de proves per mantenir un procés penal contra l’organització i els funcionaris municipals de la ciutat alemanya.

Va ser l’Audiència Territorial de l’estat alemany de Renania del Nord-Westfalia, amb seu a Düsseldorf, qui va decidir ara fa uns mesos reobrir el cas, i qui ara ha fixat la data per la celebració del judici.