Una moció del PSC, contra el referèndum, en el plenari d’avui divendres posa foc a les xarxes socials

La portaveu de l’equip de govern, Begoña Floria, ha fet una crida a la responsabilitat a l’Assembla Nacional Catalana davant la concentració de protesta convocada al plenari on s’ha d’aprovar la moció del PSC contra el referèndum de l’1 d’Octubre.

El grup municipal del PSC de Tarragona ha presentat una moció per al  plenari de divendres on rebutja “el calendari del procés independentista” i reclama “diàleg i la negociació”. “La solució no passa per un referèndum que no se sap ni com es convocarà i que serà un element de frustració més, sinó que passa per un acord de reforma constitucional que s’ha de treballar en altres nivells”, ha defensat la portaveu del grup socialista de Tarragona, Begoña Floria.

La regidora socialista demana que permetin que el plenari continuï sent un lloc plural. Diu que les mobilitzacions convocades davant de l’Ajuntament per entitats independentistes, grups polítics i fins i tot treballadors municipals de rebuig a la moció que presentarà el PSC al plenari en contra del referèndum són “una pressió ambiental inacceptable”.

Assegura que la pressió ambiental és insostenible i inacceptable en una democràcia. Recorda que des de 2013 s’han presentat 14 mocions sobre el procés que s’han debatut amb normalitat i i mai s’havia donat una situació semblant a la que s’ha produit els darrers dies. I alhora ha considerat “increïble” que es produeixi quan “el PSC té un posicionament clar de buscar solucions des del pacte i l’acord cercant una reforma constitucional. Als socialistes se’ns està dient que no podem parlar del que pensem”.. Floria ha assegurat que no es retirarà la moció.

Sobre la presentació de firmes de 170 treballadors de l’ajuntament contra la moció, la portaveu socialista ha recordat que al consistori hi ha 1.500 treballadors, comptant les empreses municipals i que molts estan preocupats per les conseqüències que pugui tenir col·laborar amb l’1-O.

Floria comentava “Estem en un moment en el qual per pensar diferent et diuen feixista”. “Ser independentista és legítim, com ho és ser federalista o d’altres opcions. Però no es pot fer res des de la ràbia”. La regidora ha demanat “responsabilitat a l’ANC, Arran i grups independentistes que donen suport a aquest tipus d’actitud” assenyalant de pas que “no ha passat cap cosa semblant en cap de les altres ciutats on també s’ha presentat aquesta mateixa moció. Passa alguna cosa concreta a Tarragona per la qual no tinc explicació”.