La masia Mas Miró de Mont-roig rep una subvenció de 200.000 euros

Aquests diners provenen de l’acord signat amb els hereus, que permeten a Turisme d’Espanya continuar utilitzant el logotip de l’artista

Redacció.- El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres la concessió d’una subvenció directa de 200.000 euros a la Fundació Mas Miró per a la posada en funcionament de la masia Mas Miró com a instal·lació museística a Mont-Roig del Camp (Baix Camp). El projecte contempla la museïtzació, la rehabilitació i l’obertura al públic d’aquest espai. Precisament, la Fundació Mas Miró es va constituir el 2013 amb l’objectiu d’impulsar la museïtzació i l’obertura al públic d’aquesta masia en la qual l’artista va dedicar-se a la pintura i d’on provenen les primeres obres que el van projectar internacionalment. Segons un comunicat del ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital, aquest és el del tercer vèrtex d’exposició de la vida i obra de Miró, juntament amb la Fundació Joan Miró de Barcelona i la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma de Mallorca. Amb aquesta col·laboració, s’acompleix l’acord firmat amb els hereus de Joan Miró que permet a Turespaña continuar utilitzant el logotip de Miró com a imatge de la marca del turisme d’Espanya.
Es tracta del símbol que identifica Espanya a l’estranger des de fa més de 30 anys, i és una de les icones més reconegudes del món.