López: “Són unes eleccions anòmales viciades per un context català molt polaritzat”

Amb totes les enquestes en contra, la cap de llista per Tarragona manté l’optimisme sobre els resultats en un territori on l’atur és el més preocupant per als comuns

Redacció.- La cap de llista de Catalunya en Comú-Podem per Tarragona el 21-D, Yolanda López, creu que totes les enquestes en contra, amb unes demolidores dades de fidelització del vot per a CatECP, només són conseqüència d’un context català molt polaritzat. “No és una qüestió nostra, són unes eleccions anòmales viciades per la polarització”, ha declarat López. Malgrat el poc percentatge de votants que tenen clar de tornar-los a votar, la candidata es mostra convençuda que els resultats finals superaran les enquestes que, segons es justifica, no els acostumen a afavorir. López diu que no l’impressiona que els caps de llista de les altres formacions a la circumscripció tinguin més bagatge polític i “oratòria”. “Però estan en un bucle que és irreal”, els ha retret López incansablement durant aquesta campanya. Diu que “han perdut la percepció de la realitat” i que ella es demarca per ser més “autèntica”. “Espero que la gent entengui el nostre missatge”, explica en una entrevista a l’ACN.
“Som gent corrent i comú; potser no tenim la mateixa oratòria que altres partits, amb candidats que sembla que parlen com si gravessin un anunci de campanya, però crec que queden clares les nostres prioritats, com ara l’atur, amb una taxa a Tarragona que supera la mitjana catalana; per a nosaltres l’ocupació és prioritària, per sobre de qualsevol bandera”, exposa López, secretària general de Podem El Vendrell.

Durant la campanya, la cap de llista dels comuns a Tarragona i Ebre ha repetit en nombroses ocasions el concepte “bucle” i la visió d'”unicorns” per referir-se, segons ella, al debat “irreal” que protagonitzen els partits dels blocs unionistes i sobiranistes i que “no deixa avançar”. “És que és un galliner, fent enfrontar una part dels catalans, això és perillosíssim i hi ha problemes molt greus per solucionar”, afegeix López.

Malgrat els mals resultats que li auguren les enquestes preelectorals, la formació lila, però, pot ser la clau de volta per decidir el signe de la futura Generalitat. La candidata creu que la solució és “seure’s a parlar, amb una persona mediadora com ara Xavier Domènech, l’única que no ha entrat en el bucle, que tendeixi ponts en comptes d’enfrontaments, i posant sobre la taula altres temes que no siguin els nacionals”.

En anteriors declaracions a l’ACN, Yolanda López ja va exposar que veia viable un govern d’esquerres amb ERC i el PSC. A la vegada, però, la cap de llista es desmarca dels socialistes, als quals els acusa de tenir un criteri canviant i, sobretot, d’aliar-se amb els populars. “Hem de passar pàgina, Catalunya es mereix sortir del bucle, amb un govern de benestar i justícia social, i esdevenir el motor del canvi a Espanya”, ha sentenciat López.

Sobre la fuga d’empreses, la candidata creu que no s’ha de veure de forma “catastrofista” i “exagerada” com planteja la dreta espanyola, ni tampoc minimitzar-ho i viure en la “irrealitat” de “l’independentisme màgic”. López diu que “no podem negar allò evident, sí que ha afectat, aquesta sortida d’empreses, i també hi ha una retenció en el consum”. “No es pot enganyar la gent”, afirma la cap de llista tarragonina.

“No volem un mini Las Vegas, volem ser el Silicon Valley”

L’atur i la precarietat laboral és la prioritat de Catalunya en Comú-Podem. López opina que una “industrialització intel·ligent” i l’execució d’infraestructures pendents al territori, com el Corredor Mediterrani, són la clau, junt amb la força del sector turístic, si bé la candidata remarca que l’aposta ha de ser pel turisme de qualitat. En aquest sentit, López qüestiona el projecte del Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou -l’antic BCN World.

“No volem ser el mini Las Vegas, volem ser el Silicon Valley”, ha etzibat. “No volem que ens arribi un turisme de vici i, a més, que només ens deixi un 10% d’impostos, no tenim per què tenir aquesta precarietat laboral i aquest tipus de turisme que no ens fa cap bé”. López també aposta per fomentar els convenis amb la URV i l’R+D+I, i que desencadeni l’atracció d’empreses que generin llocs de treball “de qualitat i estables”.