L’Incasòl compra els terrenys annexos a Port Aventura per agilitzar Hard Rock

Tal com havien criticat la setmana passada la plataforma Aturem BCN World i els ecologistes del Gepec, la Generalitat executarà l’opció de compra per prop de 130 milions d’euros sobre els terrenys de La Caixa en què haurà d’ubicar el nou complex Hard Rock Entertainment World (HREW), batejat prèviament com BCN World

Així ho ha confirmat en la sessió de control al Govern el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que ha defensat la inversió pública per “crear les condicions que permetin desenvolupar aquest projecte estratègic per a l’economia de la Costa Daurada”. Tant Calvet com el president Quim Torra han subratllat que el projecte no costarà “ni un euro públic” i que generarà milers de llocs de treball.

“No hi haurà inversió pública en aquest projecte; anem a exercir l’opció de compra signada en el seu moment amb llum i taquígrafs, i aquests terrenys es posaran a disposició del guanyador del concurs de llicències de casino, també desenvolupat amb llum i taquígrafs per part del Govern “, ha contestat Calvet al diputat dels comuns David Cid, qui ha qüestionat “destinar més de 120 milions d’euros a comprar uns terrenys que són de La Caixa per a un projecte que teòricament és una inversió privada i en què s’ubicarà un complex hoteler i del joc”.

Mentre En Comú Podem i la CUP han exigit que es paralitze l’operació, la notícia ha estat valorada de manera molt positiva a Tarragona. Josep Poblet, president de la Diputació, gestora de la marca Costa Daurada, i un dels ‘pares’ de PortAventura World, considera que “era l’última notícia, i s’ha fet esperar molt, per confirmar que tot va per bon camí” .

“Ara Hard Rock, guanyador del concurs, podrà exercir el dret de compra a Incasòl sobre aquests terrenys per desenvolupar el seu magnífic projecte, que s’ha anat millorant notablement des de la versió inicial de BCN World. Nosaltres hem seguit des de l’inici dels estàndards de qualitat de PortAventura World i el seu encaix en el model de Catalunya i de la Costa Daurada; Hard Rock va en aquesta mateixa línia: serà un complement ideal que ens millorarà com destina i que aportarà més riquesa i llocs de treball “.

Poblet ha recordat que el projecte de Hard Rock s’ha adaptat a dos marcs legislatius, amb els estudis d’impacte més exigents. “No hi ha cap país del món que per un tema de caràcter turístic hagi legislat per dues vegades en el seu Parlament, de vegades no es valora la seguretat jurídica i administrativa que això li atorga a l’empresa guanyadora d’un concurs públic”.