L’IMET demana al govern espanyol que canviï el reglament per evitar la proliferació de llicències VTC

concentracio taxis abril 2017

Denuncia que la sentència del TS que n’autoritza 80 a Madrid “ratifica la greu situació creada per l’Estat”

ACN Barcelona .- L’Institut Metropolità del Taxi (IMET) ha demanat al govern espanyol que canviï un article del Reglament de Transports Terrestres que al seu parer “envaeix” les competències municipals en matèria de serveis urbans de transport. Seria una manera, segons l’entitat, d’evitar la proliferació de llicències de lloguer de vehicles amb conductor (VTC), considerades pel sector del taxi competència deslleial. Aquesta petició de l’IMET arriba després que s’hagi conegut la sentència del Tribunal Suprem que autoritza l’atorgament de 80 llicències d’aquest tipus a la Comunitat de Madrid, que havien estat denegades el 2014 pel govern autonòmic. L’IMET ha volgut manifestar la “preocupació” per aquesta sentència, que “ratifica la greu situació creada per l’Estat en legislar l’atorgament indiscriminat de llicències VTC”.
L’IMET ha volgut recordar que aquest “atorgament indiscriminat” ja va ser modificat per la pressió del sector del taxi l’any 2015 fins a aconseguir que la concessió es limités a una llicència VTC per cada 30 de taxi.

Finalment, l’entitat considera que la incorporació de “3.000 o més” llicències VTC “distorsiona” el model actual de les ciutats metropolitanes i lamenta que “no es tingui en compte” la competència “reconeguda” de l’ens metropolità en matèria de transport urbà.