Les adiccions suposen a les empreses una pèrdua de 44 milions

Salut i Treball posa damunt la taula el problema de les addiccions a les empreses

Més de 70 directius i professionals han participat a la jornada “Noves tecnologies, noves addiccions” que Salut i Treball, CERpIE i ORP Fundació Internacional han organitzat aquest matí a la Cambra de Tarragona. Una cita que, donada l’excel·lent acollida i l’interès dels temes abordats, es preveu tingui continuïtat i així poder debatre una problemàtica que encara segueix essent un tabú en determinades organitzacions.

Les afectacions que les addiccions li suposen a l’empresa al conjunt del país, segons s’ha assenyalat durant la jornada, arriben a la pèrdua de 934.419 jornades de treball en només un any, el que equival a perdre 44 milions d’euros en producció. L’absentisme laboral de les persones que les pateixen és entre 3 i 4 vegades superior a les que no les pateixen. Els  considerats bevedors excessius presenten el doble d’absències per malaltia i el triple de dies per malaltia comuna i entre ells es tripliquen els accidents laborals.

I és que les addiccions, ja siguin les relacionades amb una determinada substància o vinculades a les noves tecnologies, cada dia són més freqüents en l’entorn laboral. Les seves conseqüències són dramàtiques pels treballadors que les pateixen, alhora que comprometen la seguretat i productivitat de l’empresa.

Francisco Fernández Rodríguez, director de Fòrum Terapèutic; Ignasi Balsells, de Detecto; Carles Salas, professor de la Universitat Politècnica de Catalunya; Ramon Ferrer, professor de la Universitat de Barcelona; Joan Manel Castellà, Cap de Servei de Prevenció i Salut Laboral Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II; Luisa Canals, Societat Espanyola de Medicina Marítima; Montse Gómez Recasens, metge responsable del Servei Mèdic FCC SA i Silvana Alfaro Barri, DUE especialista del Servei Mèdic FCC SA s’han encarregat d’explicar com detectar les addiccions a temps, quines mesures preventives es poden implementar i els beneficis d’afavorir un ambient de treball saludable que freni aquesta xacra laboral.

La inauguració de la jornada ha anat a càrrec de Paco Lari, director general de Salut i Treball; Rafel Panadès Valls, Cap del Servei de coordinació d’Actuacions de Salut Laboral del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i Natalia Méndez, de CERpIE.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

3 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

3 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

3 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago