L’EMT de Tarragona, pionera en comunicació accesible a través de la lectura fàcill

Els autobusos exhibiran el reglament del Servei de Transport Urbà de Tarragona adaptat per facilitar la seva comprensió

L’Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona (EMT) ha estat pionera en facilitar l’accés a la informació en format Lectura Fàcil del seu Reglament del Servei de Transport de l’Autobús Urbà. Aquest dret, el d’accedir a una informació clara i comprensible, està reconegut per la Llei d’Accessibilitat aprovada pel Parlament de Catalunya l’any 2014. Per aquest motiu, els autobusos de l’EMT exhibiran en un cartell el reglament d’aquest servei, una normativa que determina les condicions generals d’utilització pels usuaris o usuàries del servei de transport públic col·lectiu de viatgers de Tarragona.

Els criteris de Lectura Fàcil (LF) tenen per objectiu facilitar l’accés a la lectura i la informació –amb una sintaxi clara– especialment a les persones amb dificultats lectores transitòries (incorporació tardana a la lectura) o permanents (trastorns de l’aprenentatge) tal com explica la mateixa Associació. Segons les dades d’aquesta entitat, més del 30% de la població té dificultats lectores.
Els cartells que aniran a l’interior dels autobusos públics de Tarragona reuneixen les característiques d’un text de lectura fàcil, com són les imatges descriptives que harmonitzen amb l’explicació, línies que respecten les unitats sintàctiques del text, marges amples i interlineat generós o textos en bandera.