JOSEP FELIX BALLESTEROS: Benvinguda a actualTarragona

A dia d’avui, Tarragona és l’espai amb més grans oportunitats de Catalunya. El treball constant i persistent, a tots els nivells, d’aquests darrers anys està donant els seus fruits. Malgrat les dificultats externes degudes a la crisi econòmica i política que hem viscut i encara no hem superat del tot i malgrat els entrebancs d’aquells que anteposen el desgast del govern de la ciutat al benestar de tots els tarragonins i tarragonines, hem tirat endavant. Quan falta menys d’un any per l’obertura dels XVIII Jocs Mediterranis tots aquells que van profetitzar el desastre s’han quedat muts. De la mateixa manera que van emmudir el passat 16 de març amb l’obertura del nou Mercat Central, una obra clau per entendre la nova etapa que comença a la nostra ciutat. Quina llàstima que tots aquells que van anteposar els seus interessos partidistes per damunt dels de tots els tarragonins i tarragonines ara no es puguin sentir partícips de l’èxit del Mercat ni del èxit dels Jocs del Mediterrani. Però la vida és així, i més aviat o tard les estratègies interessades es destapen. De totes maneres, no penso perdre ni un segon amb retrets. Em motiva molt més mirar endavant i aprofitar totes les oportunitats, que no pas mirar enrere i demanar explicacions.

El tarragonins i tarragonines que anteposem Tarragona per davant de qualsevol interès personal o de partit, tenim molts àmbits als quals adreçar el nostres esforços. L’arribada de creuers, la recuperació de més de trenta hectàrees entre Camp Clar i Bonavista per l’Anella Mediterrania, l’obertura del Mercat Central, l’inici de les obres del Ikea, les noves inversions anunciades per les empreses químiques o l’adjudicació del projecte de construcció del CRT amb la creació d’uns deu mill llocs de treball, són realitats prou bones com per no perdre temps mirant enrere.

Ara el que ens toca fer a tots aquells que busquem el millor per a la nostra ciutat, és treballar de valent per aprofitar al màxim aquesta pluja d’oportunitats fruit del treball i la perseverança del darrers anys en uns moments que eren molt complicats a tots els nivells. Ara és, doncs, el moment d’avançar, de mirar endavant i de ser fins i tot generosos i comprensius amb aquells que en els darrers temps només s’han dedicat a posar pals a les rodes i a fer de profetes de tot tipus de catàstrofes. Si es volen afegir a la Tarragona en positiu seran benvinguts.

Com també dono la benvinguda a Actual Tarragona i a tot el seu equip de treballadors i treballadores, un nou mitjà de comunicació, que de ben segur contribuirà a la informació independent, plural, veraç i objectiva de tots els temes que fan referència als interessos de Tarragona i de tot el territori.

A totes i a tots us desitjo molt encert en aquest projecte que just acabeu d’iniciar i que amb tota certesa ocuparà ben aviat un lloc destacat com a referent informatiu per a molts tarragonins i tarragonines.

Josep Fèlix Ballesteros.

Alcalde de Tarragona.