Les exportacions i les importacions es mantenen planes entre juliol i setembre
Pel que fa als sectors, la indústria creix un 0,4% i els serveis, un 0,8%. Dins d’aquest darrer àmbit de l’economia, el subsector que més s’impulsa és el d’informació i comunicacions, amb un 2,7%, seguit del capítol del comerç, el transport i l’hostaleria, amb un 1%.
Tant les importacions com les exportacions creixen un 0%. Les primeres es recuperen, ja que havien caigut un 0,7% en el trimestre anterior i les segones creixen menys: entre abril i juliol havien augmentat un 0,1%.
La demanda interna s’enfila un 2,7%; l’externa, un 0,4%
Des de l’òptica de la despesa, la demanda que més creix és la interna (2,7 punts, davant dels 2,3 del segon trimestre), mentre hi ha una aportació menor de la demanda externa (0,4 punts, davant de 0,8).
En termes interanuals, el PIB creix un 3,1%. Destaca l’impuls del consum de les llars, del 2,7%, i la inversió en béns d’equip, del 6,3%. En el seu conjunt, les inversions creixen un 5,4%, el que suposa 1,6 punts més que en el trimestre anterior.
També en relació amb el mateix trimestre de l’any passat, l’agricultura creix un 5% i la indústria un 3,5%. En tots dos casos el creixement és superior al del segon trimestre. Per la seva part, la construcció creix un 4,9% i els serveis un 2,7%, el mateix que en els tres mesos anteriors.
Mig milió de llocs de treball a temps complet en un any
L’ocupació a l’economia, en termes de llocs de treball equivalents a temps complet, registra una variació trimestral del 0,8%, una dècima inferior a l’experimentada en el segon trimestre. En termes anuals, l’ocupació presenta una taxa de creixement del 2,9%, similar a la registrada en el trimestre precedent. Aquesta evolució suposa un increment net de 501.000 llocs de treball a temps complet en un any, segons informa l’institut estadístic.
El creixement del 0,8% en el tercer trimestre és dues dècimes superior al registrat a la UE dels 28 i a la zona euro en el mateix període.