Categories: Noticies d'Economia

Ignasi Cañagueral, nou director de Dow Tarragona

Jaume Sariol Martí és nomenat Director del Centre Tecnològic d’Advanced Polymers & Performance Monomers i Ignasi Cañagueral assumeix el rol de Director del Complex Industrial de Dow Tarragona i del Hub d’Operacions del Sud d’Europa

Jaume Sariol Martí, actual Director del Complex Industrial de Dow Tarragona i del Hub d’Operacions del Sud d’Europa, assumeix el rol de Director del nou Centre Tecnològic d’Advanced Polymers & Performance Monomers, nomenament que serà efectiu a partir del proper 1 d’octubre.

Aquest Centre Tecnològic pertany al negoci de Coatings & Performance Monomers, el qual disposa de 44 centres de producció arreu del món, ocupa a 3.600 persones i té 3 Centres Globals de R+D. El negoci abasta mercats com els de la construcció, automoció, indústria general, envasat metàl·lic, fusta industrial, cuir, paper i senyalització de marques vials.

Jaume es va incorporar a Dow l’any 2000, com a enginyer de millores a la planta de Solució de Tarragona. Posteriorment, va exercir diversos rols a la planta d’Etilè. L’any 2008, Jaume es va incorporar a les activitats de comissionat i posada en marxa de la nova planta d’Etilè a Kuwait per a, posteriorment, assumir el rol de líder d’Operacions d’Hidrocarburs en el seu retorn a Tarragona. El febrer del 2011, en Jaume i la seva família van traslladar-se a Plaquemine (Luisiana. EUA), després que va acceptar el càrrec de Líder de Producció de les plantes de Solució i, a principis del 2013, va ser designat com a Director de Producció de les plantes d’Hidrocarburs & MSP de Fort Saskatchewan Alberta, Canadà. Va assumir el seu actual càrrec el mes de juliol de 2016, com a Director del Complex Industrial de Dow Tarragona. En Jaume és enginyer químic per la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona.

Ignasi Cañagueral, actual Director d’Enginyeria i Manteniment i responsable de Fiabilitat per a EMEAI, agafa el relleu de Jaume Sariol com a Director del Complex Industrial de Dow Tarragona i del Hub d’Operacions per al Sud d’Europa, amb efecte a partir de l’1 d’octubre.

L’Ignasi es va incorporar a Dow l’any 1988, com a enginyer de control de processos a la planta de Polietilè de Baixa Densitat de Tarragona, a on posteriorment va ser designat com a supervisor de qualitat. L’any 1994, va dirigir la implementació del projecte de reenginyeria Strategic Blueprint (ISB) a Dow Ibèrica. El 1996 es va traslladar a Ribaforada (Navarra), com a site leader del PU Systems House i, l’any 1998, va ser nomenat production leader del PU Systems House de Correggio, Itàlia; per a després assumir la direcció de la planta del PU Systems House de Cardano al Campo, Itàlia, l’any 2001.

Va tornar a Tarragona l’any 2003 com a production leader de les plantes de solució, alta pressió. El 2008 va ser designat Responsible Care Leader i responsable d’infraestructures per a Espanya i Portugal. L’Ignasi va assumir el seu actual càrrec de Director d’Enginyeria i Manteniment l’any 2017, afegint-hi les responsabilitats de Director de Fiabilitat per a EMEAI.

En el seu nou càrrec, dependrà de Kepa Díaz de Mendibil, EMEAI Global Operations Director & Dow Central Germany Site Leader. L’Ignasi es Enginyer químic té un màster en enginyeria química i una diplomatura en administració d’empreses per l’Institut Químic de Sarrià (IQS) de Barcelona.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

6 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

6 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago