Ignasi Cañagueral, nou director de Dow Tarragona

Ignasi Cañagueral. CEDIDA

Jaume Sariol Martí és nomenat Director del Centre Tecnològic d’Advanced Polymers & Performance Monomers i Ignasi Cañagueral assumeix el rol de Director del Complex Industrial de Dow Tarragona i del Hub d’Operacions del Sud d’Europa

Jaume Sariol Martí, actual Director del Complex Industrial de Dow Tarragona i del Hub d’Operacions del Sud d’Europa, assumeix el rol de Director del nou Centre Tecnològic d’Advanced Polymers & Performance Monomers, nomenament que serà efectiu a partir del proper 1 d’octubre.

Aquest Centre Tecnològic pertany al negoci de Coatings & Performance Monomers, el qual disposa de 44 centres de producció arreu del món, ocupa a 3.600 persones i té 3 Centres Globals de R+D. El negoci abasta mercats com els de la construcció, automoció, indústria general, envasat metàl·lic, fusta industrial, cuir, paper i senyalització de marques vials.

Jaume es va incorporar a Dow l’any 2000, com a enginyer de millores a la planta de Solució de Tarragona. Posteriorment, va exercir diversos rols a la planta d’Etilè. L’any 2008, Jaume es va incorporar a les activitats de comissionat i posada en marxa de la nova planta d’Etilè a Kuwait per a, posteriorment, assumir el rol de líder d’Operacions d’Hidrocarburs en el seu retorn a Tarragona. El febrer del 2011, en Jaume i la seva família van traslladar-se a Plaquemine (Luisiana. EUA), després que va acceptar el càrrec de Líder de Producció de les plantes de Solució i, a principis del 2013, va ser designat com a Director de Producció de les plantes d’Hidrocarburs & MSP de Fort Saskatchewan Alberta, Canadà. Va assumir el seu actual càrrec el mes de juliol de 2016, com a Director del Complex Industrial de Dow Tarragona. En Jaume és enginyer químic per la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona.

Ignasi Cañagueral, actual Director d’Enginyeria i Manteniment i responsable de Fiabilitat per a EMEAI, agafa el relleu de Jaume Sariol com a Director del Complex Industrial de Dow Tarragona i del Hub d’Operacions per al Sud d’Europa, amb efecte a partir de l’1 d’octubre.

L’Ignasi es va incorporar a Dow l’any 1988, com a enginyer de control de processos a la planta de Polietilè de Baixa Densitat de Tarragona, a on posteriorment va ser designat com a supervisor de qualitat. L’any 1994, va dirigir la implementació del projecte de reenginyeria Strategic Blueprint (ISB) a Dow Ibèrica. El 1996 es va traslladar a Ribaforada (Navarra), com a site leader del PU Systems House i, l’any 1998, va ser nomenat production leader del PU Systems House de Correggio, Itàlia; per a després assumir la direcció de la planta del PU Systems House de Cardano al Campo, Itàlia, l’any 2001.

Va tornar a Tarragona l’any 2003 com a production leader de les plantes de solució, alta pressió. El 2008 va ser designat Responsible Care Leader i responsable d’infraestructures per a Espanya i Portugal. L’Ignasi va assumir el seu actual càrrec de Director d’Enginyeria i Manteniment l’any 2017, afegint-hi les responsabilitats de Director de Fiabilitat per a EMEAI.

En el seu nou càrrec, dependrà de Kepa Díaz de Mendibil, EMEAI Global Operations Director & Dow Central Germany Site Leader. L’Ignasi es Enginyer químic té un màster en enginyeria química i una diplomatura en administració d’empreses per l’Institut Químic de Sarrià (IQS) de Barcelona.