El grup de líders internacionals The Elders demana diàleg i una resolució pacífica del conflicte català

L’entitat, fundada per Nelson Mandela, integra noms com Kofi Annan, Ban Ki-Moon, Marti Ahtisaari, Gro Harlem Brundtland, Jimmy Carter o Desmond Tutu

Redacció.- El grup de líders internacionals que formen The Elders –Els Majors en anglès- han demanat “diàleg” i una “resolució pacífica” del conflicte català. L’entitat -fundada per Nelson Mandela i de la qual formen part Kofi Annan, Ban Ki-Moon, Marti Ahtisaari, Gro Harlem Brundtland, Jimmy Carter o Desmond Tutu-, ha mostrat la seva “profunda preocupació” davant la recent “confrontació violenta” a Catalunya i ha reclamat a “totes dues parts” a buscar una “pacífica resolució” del conflicte “a través del diàleg”. En aquest sentit, han reclamat a les “dues parts” que deixin d’utilitzar llenguatge i accions “divisives” i “incendiàries”. The Elders assegura haver “aplaudit” el “progrés” efectuat per l’Estat espanyol des de la transició democràtica l’any 1975 i creu que aquest “assoliment” no pot ser “posat en risc”. “El potencial econòmic i les repercussions socials d’una prolongada crisi no han de ser subestimades”, apunten en un comunicat.
“La crisi constitucional que està apareixent a Espanya demana consulta i no confrontació. Reclamo al govern espanyol i al govern regional de Catalunya que renovin el seu compromís de resoldre el conflicte a través del diàleg. Han de trobar una sortida pacífica a aquesta crisi”, ha assegurat l’actual president del grup, l’exsecretari general de les nacions Unides, Kofi Annan.