El govern espanyol convoca una segona subhasta de renovables

Se subhastaran 3.000 megawatts de nova potència eòlica i fotovoltaica

ACN Madrid .- El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres un Reial decret que estableix la convocatòria d’una nova subhasta d’energia renovable per a 3.000 megawatts (MW) després de la celebrada al maig. Aquesta nova subhasta anirà destinada a les instal·lacions d’energia eòlica i fotovoltaica i “permetrà a Espanya avançar significativament” en els objectius fixats per Brussel·les per al 2020, segons ha subratllat el Consell de Ministres..
La nova subhasta és, igual que l’anterior, tecnològicament neutra i podran participar instal·lacions de tecnologia eòlica i fotovoltaica en concurrència competitiva, de tal manera que resultin adjudicades aquelles més eficients en costos. El Consell de Ministres apunta que s’ha comprovat que existeix un important volum de potència d’aquestes tecnologies “que, no havent arribat a ser adjudicatària, és susceptible de competir en la subhasta”. Per això, s’ha considerat “oportú” centrar la convocatòria a les tecnologies eòlica i fotovoltaica amb un major potencial de creixement.

En la passada subhasta celebrada al maig, les sol·licituds presentades van superar en més de tres vegades la potència adjudicada i els adjudicataris van oferir el màxim descompte permès. Això suposa que els projectes adjudicats es duran a terme sense necessitat de primes addicionals als ingressos que obtenen pel mercat en l’escenari de preus de referència.

El Consell de Ministres remarca que la nova convocatòria “permetrà a Espanya avançar significativament en els objectius d’introducció de renovables establerts per la UE per al 2020” i, d’aquesta manera, afegeix, Espanya aconseguirà un 19,5% d’energia renovable sobre el consum d’energia final i se situarà a només cinc dècimes de l’objectiu comunitari del 20%.