El govern espanyol acusa Puigdemont d’estar “més interessat en fer soroll” que en “la seguretat dels ciutadans”

El número dos d’Interior insisteix que cal crear “un clima de confiança” per poder reunir la Junta de Seguretat

ACN Madrid .- El govern espanyol ha deixat de moment a mans del número dos del Ministeri de l’Interior, José Antonio Nieto –reprovat aquest mateix dimarts pel Congrés dels Diputats- la resposta a l’anunci per part del president de la Generalitat de la convocatòria unilateral de la Junta de Seguretat de Catalunya. En declaracions des de Toledo, on ha participat al congrés del Sindicat Unificat de la Policia (SUP), Nieto ha acusat el president de la Generalitat d’estar “més interessat en fer soroll” sobre qüestions “que són fonamentals per als ciutadans” que en “resoldre les qüestions que ens preocupen” com “la coordinació màxima en la lluita contra el terrorisme, la garantia de seguretat a les instal·lacions crítiques a Catalunya, la protecció dels ciutadans i la defensa del paper de la Policia, la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra, que és el que hem intentat fer des del Ministeri de l’Interior”. “Ens preocupa que hi hagi altres qüestions que estan interessant més que la pròpia seguretat dels ciutadans”, ha dit Nieto. Malgrat que ha estat preguntat per aquesta qüestió a les portes del Congrés dels Diputats, el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, s’ha limitat a dir que de moment no li consta cap convocatòria formal de la Junta de Seguretat.
El número dos d’Interior ha admès que el president de la Generalitat té competències per convocar la Junta de Seguretat, però ha recordat que hi ha “una tasca d’ordenació de continguts i de garantia de confiança entre les dues administracions que per a nosaltres era fonamental”.

“El desitjable seria crear un clima de confiança”

També ha insistit que abans de la convocatòria de la Junta de Seguretat cal crear un “clima de confiança”. “El senyor Puigdemont pot fer el que consideri oportú i ho respectarem des del Ministeri, però creiem que el desitjable i adequat seria crear un clima de confiança perquè tots sabéssim, i els ciutadans també ho percebin, que allò que s’acordi i es valori a la Junta de Seguretat serà complert i impulsat des de les administracions que ho subscriguin”.

Demana “sensatesa”

En tot cas ha assegurat que el Ministeri de l’Interior no vol “generar més controvèrsia” ni “tensió” ni alimentar una “polèmica” que “no és bona per a la feina que han de fer els professionals de la seguretat”, i per aquest motiu ha demanat “sensatesa a tothom”.