El Govern donarà “tot el suport” a JxSí en la forma escollida per aprovar la llei del referèndum

El portaveu assegura que “hi ha moltes fórmules” per aprovar la norma

ACN Barcelona .- El portaveu del Govern i conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha assegurat que l’executiu català donarà “tot el suport” al grup parlamentari de JxSí en la forma que acabin escollint per tirar endavant la llei del referèndum. En la roda de premsa al Consell Executiu d’aquest dimarts, Turull ha afirmat que van “a la una” amb el grup parlamentari però ha afegit que ara per ara l’estratègia depèn de la direcció del mateix i que el Govern es limitarà a “donar-hi suport”. El conseller ha assegurat que “hi ha moltes fórmules” per aprovar la norma i que fer-ho a través d’un projecte de llei del Govern “no forma part d’aquesta lògica”, tot i dir que “descartar no es pot descartar res”.

En ser preguntat directament sobre si contemplaven el desacatament de les decisions del TC, s’ha limitat a dir que Govern i grup parlamentari “van a la una” i ha afegit que el Govern estarà “a punt” perquè un cop s’hagi aprovat la llei comenci la tasca “de veritat del Govern” perquè es pugui culminar el procés. Ha afirmat però que correspon al grup parlamentari decidir la forma i el calendari “que consideri oportú”.

Descarta que es treballi en un nou diari oficial

D’altra banda, Turull ha estat preguntat sobre el fet que la llei del referèndum registrada aquest dilluns manté algunes diferències amb la que s’havia presentat públicament. Entre elles, el fet que ha desaparegut l’al•lusió explícita al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). En ser preguntat, ha descartat que l’executiu català estigui treballant en la creació d’un altre diari oficial i ha dit que les expressions sobre la publicació oficial són de “fàcil ús en diverses normatives” i que apareixen cada cop en més texts normatius.

Més enllà d’això, ha afirmat que és també el grup parlamentari qui coneix el detall dels canvis que s’hagin pogut fer al text i ha asseverat que el Govern assumeix “al 100%” el que s’hagi signat. Sí que ha dit que li consta que s’han fet “aportacions” que s’han pogut recollir i que en la presentació ja es va dir que no era encara un text “blindat”.

D’altra banda, ha dit que han signat la llei 67 diputats, quan hi hauria hagut prou amb el president del grup i la portaveu, perquè és un dels treballs parlamentaris que els fa més “goig”. “Per a tots els diputats ha estat un honor poder signar aquesta llei, de la mateixa manera que serà un altíssim honor, dels que et toquen poques vegades a la vida, votar-la”, ha declarat.

Darrera reunió de Govern fins el 29 d’agost
El Govern ha celebrat aquest dimarts la seva darrera reunió abans de les vacances d’estiu. La previsió és tornar a reunir-se el 29 d’agost, segons ha explicat Turull. El conseller ha dit que hi ha “normalitat” en relació amb les vacances i la feina “està organitzada i s’està fent”, assegurant que “no s’ha donat cap consigna” sobre quines vacances poden fer els consellers. “Tots som conscients del moment en què estem”, ha matisat. Ha afegit que un conseller de la Generalitat “sempre està localitzable”, especialment aquells que pel seu àmbit tracten temes de risc a l’estiu, com pot ser el d’Interior. En el seu cas, ha dit que estarà “a dues hores” de Palau.