El Govern aprova destinar gairebé 3 MEUR al programa Catalunya Emprèn

Aquests fons es dirigeixen concretament a la convocatòria de subvencions del 2017 per al finançament de la Xarxa Emprèn

ACN Barcelona .- El Govern ha aprovat aquest dimarts destinar 2.965.390,16 euros al programa Catalunya Emprèn. En concret, aquesta quantitat es destinarà a atendre la convocatòria corresponent a l’any 2017 de subvencions per al finançament de les accions que es desenvolupin a la Xarxa Emprèn. Els fons aprovats avui tindran caràcter pluriennal, ja que la convocatòria que s’aprovarà properament es perllonga més enllà de 2017. En aquest sentit, aquest any s’hi destinaran 2.372.312,12 euros, i l’any 2018 es completarà la dotació amb els 593.078,04 euros restants -amb independència de la convocatòria de subvencions que s’aprovi el 2018 pel mateix concepte-.
Mitjançant la Xarxa Emprèn, la Generalitat fomenta l’emprenedoria al conjunt del país, gràcies al fet que està integrada per un conjunt d’entitats d’arreu del territori vinculades al món de la creació d’empreses disseminades. La convocatòria de subvencions permetrà a aquestes entitats reforçar i millorar els seus programes amb tècnics que acompanyen els emprenedors en les primeres fases de concepció i impuls d’una idea de negoci.

Programa transversal per al foment de l’emprenedoria

La Generalitat va posar en marxa el programa Catalunya Emprèn l’any 2012 amb la missió de fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa a Catalunya, i des d’aleshores ha impulsat diverses iniciatives enfocades a la creació d’empreses i la generació de llocs de treball. Així, el Catalunya Emprèn engloba, com a iniciativa transversal del Govern, tot un conjunt de mesures enfocades al foment de la cultura emprenedora, la creació de noves empreses o l’impuls de la internacionalització d’aquestes companyies, entre d’altres qüestions.