Èxit de públic en els concerts programats el primer cap de setmana del Festival Internacional de Música

Fins al 9 de juliol continuen els recitals a l’Auditori Diputació i els cursos especialitzats a l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona

Actuació de la Valencia Brass Band a la plaça dels Pagesos de Tarragona

Prop de 900 persones han assistit als primers concerts de la dissetena edició del Festival Internacional de Música (FIM) que organitza cada estiu l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona. La València Brass Band va ser l’encarregada divendres de donar el tret de sortida amb un espectacle gratuït a la Plaça de la Pagesia. Seguidament, l’Auditori Diputació va agafar el relleu i va acollir dissabte i diumenge recitals del Quartet Gerhard i de David Pastor & Back to Brass, respectivament.

Un cap de setmana d’èxit que dóna pas a la segona part de la programació, amb recitals d’estils i intèrprets diversos que continuaran oferint fins al dia 9 de juliol música de qualitat a l’Auditori Diputació. És el torn de Vespres d’Arnadí, amb David Espasa com a director; la Marta Mathéu i l’Albert Guinovart, Nexus Duo i Quartet Mélt. Les entrades, a un preu únic de 5 euros, es poden adquirir de dilluns a divendres i el mateix dia dels concerts al mateix recinte (Pere Martell, 2, de Tarragona) o a l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona.

Dimarts, 4 de juliol a les 20 h. Auditori Diputació. Vespres d’Arnadí, amb Dani Espasa, director, al capdavant d’una agrupació orquestral especialitzada en música barroca.

Dimecres 5 de juliol a les 20 h. Auditori Diputació. Marta Mathéu soprano i Albert Guinovart, piano, oferiran un recital amb obres de Granados i del mateix Guinovart.

Dissabte, 8 de juliol a les 20 h. Nexus piano Duo. Mireia Fornells Roselló i Joan Miquel Hernández Segarra oferiran un recital pianístic a quatre mans.

Diumenge, 9 de juliol a les 20 h. Auditori Diputació. Quartet Mèlt. El grup vocal ben conegut i reconegut pel públic l’espectacle Bestial amb un rcull de cançons de diferents èpoques, des del renaixement a la música actual.

El Festival Internacional de Música compta amb un vessant acadèmic, que s’ha iniciat també aquest cap de setmana. Professors de reconegut prestigi imparteixen un total d’onze cursos de perfeccionament i interpretació d’instrument, amb gairebé un centenar d’inscrits procedents de tot l’Estat. El FIM 2017 inclou cursos de violí, viola, violoncel, guitarra, clarinet, flauta travessera, trompa, trombó, trompeta, tuba i cant. Les classes tindran lloc al Conservatori de Música de Tarragona entre els dies 1 i 9 de juliol.

Més informació del 17è Festival Internacional de Música: www.dipta.cat/festivalmusica​