La Diputació de Tarragona col·laborarà en l’elaboració d’un cens de polígons industrials de Catalunya per millorar-ne la competitivitat

Aquesta eina pretén servir de base per facilitar l’atracció d’inversions a aquests espais al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre

Acte de signatura del conveni entre les 4 diputacions catalanes i el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat

Les Diputacions de Tarragona, LleidaGirona Barcelona, juntament amb el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, han signat avui un conveni de col·laboració per elaborar un cens de polígons d’activitat econòmica de Catalunya amb l’objectiu de facilitar l’atracció d’inversions. Aquest cens servirà de base per definir actuacions que millorin la competitivitat dels mateixos polígons industrials i de les empreses que hi estan instal·lades, a més de servir com instrument clau per atreure inversors.

El Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya ha desenvolupat una plataforma informàtica que permeti l’intercanvi d’informació i les tasques de distribució inicial de la informació, recopilació i explotació de les dades. Aquesta aplicació recollirà informació de cada polígon.

Les diputacions facilitaran als ajuntaments de la demarcació l’aplicació esmentada anteriorment, així com el procediment i les instruccions per complimentar les dades de cada polígon. Les diputacions també enviaran als ajuntaments els cens inicials de polígons del seu municipi, per tal d’introduir modificacions en cas que s’hagi produït algun canvi.

El termini previst per obtenir aquesta informació és d’un màxim de sis mesos. En aquest període les diputacions s’encarregaran de fer un seguiment del procediment i, si es necessita, donaran assessorament tècnic.

En aquest sentit, tot i que la indústria catalana està ben posicionada en els mercats globals, cal incidir en la millora contínua de la seva posició competitiva per poder afrontar amb garanties els reptes derivats de la nova revolució industrial vinculada a la incorporació de la digitalització i les noves tecnologies, tenint en compte, a més, que aquesta transformació té lloc en un entorn complex derivat de la creixent globalització, de l’acceleració del canvi i de l’augment de les incerteses.

L’aplicació compta inicialment amb 1.930 polígons industrials de més de 0,5 hectàrees amb una superfície total de més de 36.000 hectàrees. Aquestes són dades de l’any 2010 quan es va desenvolupar el SIPAE, sistema d’informació de polígons d’activitat econòmica. Aquesta actuació va en línia també del que marca el Pacte Nacional per la Indústria, que es presentarà properament.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i la vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida, Rosa Perelló, han signat aquest dilluns al matí a Barcelona el conveni de col·laboració per a l’elaboració del cens de polígons.