Eulen accepta la proposta del Govern per acabar amb vaga del Prat però el comitè de vaga la rebutja

Els representants del treballadors creuen ”insuficient” l’increment de 200 euros que recull la mediació de la Generalitat

ACN Barcelona .- Tres hores després que el departament de Treball hagi presentat la seva proposta de mediació davant el comitè de vaga i la direcció d’Eulen, els representants dels treballadors han manifestat el seu rebuig a la proposta per ”insuficient” en termes econòmics i la direcció de l’empresa, a través d’un comunicat emès des de Madrid, li ha donat suport ”en termes generals” i amb alguns ”matisos” que voldrà incorporar abans de signar l’acte. Joan Carles Giménez, assessor del comitè de vaga d’Eulen, ha considerat que la proposta econòmica de 200 euros de la Generalitat ”és insuficient” i s’allunya dels 350 euros que reclamen els treballadors. Tot i això, en els aspectes organitzatius i d’increment de personal l’acord podria acabar arribant un cop es concreti l’augment de la plantilla.

Poc abans d’entrar a la reunió de la tarda per signar l’acte on es recull la mediació del departament de Treball, els representants de la direcció de l’empresa, encapçalats per la directora de zona de Catalunya, Lorena Ibáñez, i la directora de Recursos Humans de la regió de Catalunya i Llevant, Mabel Yáñez, s’han negat a atendre les preguntes dels periodistes concentrats a les portes del departament de Treball.

L’empresa s’ha pronunciat a través d’un comunicat emès des de les oficines corporatives de Madrid.

Eulen assegura que està fent un “màxim esforç” per acabar amb el conflicte acceptant un increment salarial d’una mitjana de l’11,5%. En concret, l’augment de sou seria del 17,83% pels nous treballadors que es contractin i del 8,28% pels antics, fet que la companyia considera “desproporcionat”. Amb tot, Eulen adverteix que aquestes noves condicions estan subjectes al compliment dels objectius de productivitat.

Al text emès a primera hora de la tarda d’aquest dimarts, la companyia recorda que, abans de la proposta de mediació, la direcció ja havia ofert “nombroses propostes i millores” que els treballadors han rebutjat reiteradament, i retreu al comitè de vaga que en alguna ocasió les refusés abans d’entrar a les reunions.

D’altra banda, Eulen respon a les declaracions del secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, que ha dit que la proposta de la Generalitat inclou mesures de mínims per ajustar les condicions laborals a la llei. La companyia ho replica assegurant que als 23 aeroports on opera “compleix estrictament amb la legalitat i les obligacions que ha contret amb els seus treballadors, així com també compleix els convenis col·lectius dels diferents sectors”.

Finalment, l’empresa recorda que ara la decisió final per desencallar la situació de l’aeroport del Prat està en mans dels treballadors, i insisteix en “lamentar profundament” els perjudicis que estan patint els passatgers, “aliens a aquest conflicte”.

El comitè de vaga creu ”insuficient” la proposta econòmica

Joan Carles Giménez, assessor del comitè de vaga d’Eulen, sí que ha volgut atendre als mitjans de comunicació concentrats a les portes del Departament. En les seves declaracions, Giménez ha deixat clar que el comitè de vaga veu ”insuficient” la proposta econòmica presentada per la Generalitat.

Giménez ha dit que es tracta d’una proposta que recull un increment de 200 euros lineals per als treballadors ”que és una mica més de la meitat” del que demanen els treballadors que son els 350 euros. En matèria de ”diners tenim un problema gran”, ha reblat.

Tot i això, Giménez ha dit que aquesta proposta es presentarà a la assemblea de treballadors del dijous pròxim que s’ha de celebrar al Prat de Llobregat perquè sigui votada. El comitè de vaga defensarà en l’assemblea el vot contrari a la proposta per ”insuficient”, ha reblat.

En relació amb la proposta organitzativa i d’increment de la plantilla d’afegir una persona més per torn i en cada un dels 17 punts de control que hi ha oberts a l’aeroport del Prat, més la contractació de 25 persones per fer una bossa de reforça per millorar la qualitat de servei, Giménez ha dit que en aquesta matèria és més fàcil que es pugui arribar a un acord, pendents de com es concreta aquest increment un cop es comptabilitzin tècnicament.

En relació amb la continuïtat de la mediació aquest dimecres, Giménez ha manifestat que en principi aquest dimecres al matí el comitè de vaga no podrà participar en la negociació perquè ha d’atendre un judici a la Ciutat de la Justícia interposat per la direcció de l’empresa on s’acusa al comitè de vaga de convocar de manera il·legal la vaga.

Silenci d’Aena

Poc abans d’entrar al departament de Treball, els periodistes han demanat una valoració de la proposta de la Generalitat a Sónia Corrochano, directora de l’Aeroport del Prat i màxima representant d’Aena a les reunions de medicació convocades per la Generalitat. Corrochano no ha volgut fer declaracions.