Es presenta la programació de la festa major de Cambrils

Imatge del seguici festiu de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí de l'any passat

L’extens programa d’activitats començarà aquest divendres i s’allargarà fins el 15 de setembre.

  • El pregó anirà a càrrec de l’actriu, cantant i show-woman Lloll Bertran. El barri antic s’omplirà de diables i pólvora en la 27a edició de la Nit del Foc. El ball parlat Vileros i mariners, la novetat d’enguany. Els Catarres, Auxili i Pirat’s Sound Sistema actuaran al concert de la Diada el 10 de setembre al Parc del Pinaret.

Cambrils sortirà al carrer i celebrarà una de les festes més populars i arrelades de la ciutat, la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. Com sempre, la Festa Major, a banda de la seva vessant més lúdica, reforça la cohesió social, la integració i la bona convivència que ja hi ha a Cambrils.

Alguns dels actes més destacats són el pregó a càrrec de Lloll Bertran, la 27a Nit del Foc, la Diada Castellera, el concert de Quico el Cèlio, el noi i el mut de Ferreries, la Pujada de la Galera amb l’actuació del Miquel del Roig, el Seguici Festiu, el ball parlat Vileros i Mariners, el vermut Vilero, la 14a Trobada de Gegants, concert de la Diada amb els grups Clandestina, Els Catarres, Auxili i Pirat’s Sound Sistema i la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. Podeu consultar el programa complet clicant aquí.

La Festa Major arrencarà aquest divendres, 24 d’agost, amb actes previs com la Fira del Disc a la plaça Mossèn Joan Batalla, que s’allargarà fins dilluns. A més, per anar escalfant motors el 25 d’agost el Parc del Pescador acollirà el 38è Aplec de Sardanes de Cambrils i el 26 d’agost hi haurà l’assaig especial dels Xiquets de Cambrils a la Plaça de la Vila.

Els dies més forts arrencaran el dia 31 d’agost amb el pregó de Festa Major a càrrec de l’actriu, cantant i show-woman Lloll Bertran. L’espectacle a la plaça de l’Ajuntament anirà precedit d’una cercavila amb la Farnaca, la Galera i els seus timbalers i finalitzarà amb la tronada i l’animació dels Timbalers Cop Cap.

L’endemà, 1 de setembre, la 27a edició de la Nit del Foc omplirà de el nucli antic de diables i pólvora. La festa començarà a les 18 hores amb el correfoc infantil.

A continuació, després del correfoc infantil, una desena de colles de diables i bèsties de foc es concentraran a la plaça de la Vila, on a les 22:30 hores s’iniciarà el correfoc pels carrers del nucli antic fins a la plaça del Setge. La Nit del Foc continuarà amb l’encesa final i l’espectacle pirotècnic i acabarà amb el concert dels grups Tapeo Sound System i Albercocks al Parc del Pinaret.

La setmana finalitzarà amb la Diada Castellera de la Festa Major a la plaça de la Vila a càrrec dels Xiquets de Cambrils, els Xiquets de Reus i els Xiquets del Serrallo.

La setmana central de la Festa Major, del 4 al 10 de setembre, està farcida d’activitats. El dimarts 4 hi haurà la tarda infantil al Parc del Pinaret, que s’iniciarà amb els tallers del Seguici Festiu i seguirà amb l’espectacle de circ familiar “Top Ten Circ” de la companyia Tot Circ. El dimecres 5 setembre els infants tornaran a ser els protagonistes: el dimecres podran gaudir del concert per a petits i grans “Pop per xics”.

El dijous 6 de setembre, Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries presentaran “25 anys al 4L” a l’auditori del parc del Pinaret, un concert de celebració dels 25 anys del grup als escenaris.

Com és tradicional, el 7 de setembre l’alcaldessa oferirà una recepció a les Maria del Camí que hagin nascut o visquin al municipi. A la nit, els Diables Els Cagarrieres enfilaran la Pujada de la Galera, amb el Marquès de los Vélez de Tota l’Endenga i el Boc de Vandellós. Durant el recorregut, els assistents podran tastar la beguda de la Festa Major, El Caminet. Per acabar, el “cantautor” Miquel del Roig interpretarà cançons populars, peces pròpies i adaptacions dels grans èxits dels grups catalans del moment.

El dissabte 8 de setembre se celebrarà la Diada de la Mare de Déu del Camí amb el Seguici Festiu, la Missa Solemne, el vermut popular, la ballada de sardanes i la ballada dels elements festius.

La novetat d’aquest any és el ball parlat Vileros i Mariners, que tindrà lloc el mateix dissabte 8 a les 18h a la plaça de la Vila, un relat satíric sobre l’actualitat política i social de Cambrils.

L’endemà, diumenge 9 de setembre, al matí, el nou vermut vilero al pati de la Torre del Llimó i, a la tarda, la 14a Trobada de Gegants aplegarà catorze colles d’arreu de Catalunya a la plaça de la Vila amb cercavila i ballada individual i conjunta de tots els gegants.

El dilluns 10, a la nit, el tradicional concert de la Diada amb els grups Clandestina, Els Catarres, Auxili i Pirat’s Sound Sistema (aforament màxim controlat i limitat).

Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, el dia 11 de setembre, acte institucional al Parc del Pescador amb parlament a càrrec del cambrilenc Sr. Pere Navarro Gómez, Doctor en Filologia Catalana i autor del llibre “El parlar de Cambrils”. Comptarà amb l’actuació de la Coral Verge del Camí i la participació de la Colla Castellera Xiquets de Cambrils.

Dins de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer, el dijous 30 d’agost a les 20h, al Museu Molí de les Tres Eres, hi haurà la inauguració de l’exposició “Verdaguer segrestat. La utilització del mite durant el franquisme amb la visita guiada a l’exposició a càrrec de Carme Torrents, directora de la fundació Jacint Verdaguer i de la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles. El dijous 13 de setembre a les 20h, a l’Ermita de la Mare de Déu del Camí, tindrà lloc la missa commemorativa de la defunció del Cardenal Vidal i Barraquer.

El cap de setmana següent, l’onzena Mostra d’Entitats i el teatre de Festa Major  posaran punt i final a la Festa Major.

El programa es complementa amb quatre inauguracions més d’exposicions i activitats paral·leles com les Regates de Llaguts, la 6 Pedal Non Stop, la final del Campionat de Catalunya de Vòlei Platja les competicions organitzades pel Club Nàutic i el Club Handbol, el Mercat d’Art, les propostes de les associacions de comerciants i l’acte solidari “Deixa’t prendre el pèl”.