ERC, PDeCAT, CUP i ICV forcen un plenari monogràfic sobre els Jocs

Els grups de l’oposició reclamen acabar amb l’opacitat que ha envoltat l’esdeveniment

  • Els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Tarragona, ERC, PDeCAT, CUP i ICV, han entrat una petició formal al registre per a que l’alcalde convoqui un plenari extraordinari i monogràfic sobre els Jocs del Mediterrani.

La suma de tots els regidors de les formacions obliga l’alcalde Ballesteros a convocar-lo en un termini màxim de 15 dies hàbils segons el text refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya.

El portaveu d’ERC, Pau Ricomà, ha explicat que ‘l’objectiu d’aquest plenari respon a una exigència de transparència perquè la ciutadania es mereix tenir tota la informació que Ballesteros ha ocultat’. Ricomà recorda que ‘hi ha moltes qüestions sobre les que cal posar llum i que afecten al resultat econòmic dels Jocs, a la projecció de la imatge de la ciutat i a la gestió futura dels equipaments esportius de l’Anella Mediterrania’. El portaveu dels republicans lamenta que ‘3 mesos després de l’acabament dels Jocs no hi ha cap valoració rigorosa per part de l’alcalde ni s’han facilitat dades objectives’ i conclou que ‘el plenari monogràfic ha de servir per acabar amb l’opacitat de Ballesteros i el seu govern PP-PSC’.

 

Per la seva banda, el portaveu del PDeCAT Dídac Nadal ha manifestat que ‘diem prou davant l’absoluta opacitat de l’equip de govern’. i ha destacat que, entre altres qüestions, mitjançant el ple monogràfic ‘volem saber si les grans promeses del senyor Ballesteros s’han complert. “En diferents conferències de ciutat Ballesteros va assegurar que l’impacte econòmic dels Jocs seria de 1.000 d’euros i que l’esdeveniment esportiu generaria 7.000 llocs de treball’. El portaveu del PDeCAT ha explicat que ‘volem saber els ingressos generals i desglossats provinents de la venda d’entrades, marxandatge, aportacions de les administracions públiques i patrocinadors així com la despesa generada desglossada amb cadascuna de les partides’. ‘L’accés a la informació pública és un dret de la ciutadania i una obligació de l’equip de govern’, ha afirmat Nadal, que ha qualificat d’inadmissible i incomprensible que a hores d’ara totes aquestes dades no siguin públiques.

 

La portaveu de la CUP, Laia Estrada, ha explicat que més enllà de l’avaluació econòmica i d’impacte general en la ciutat, els punts proposats per al ple monogràfic també contenen una avaluació de l’organització dels Jocs Mediterranis ‘per tal d’esclarir el ball de xifres referent a la venda d’entrades, la implicació de les entitats i les federacions esportives del territori o els criteris de contractació de personal i les condicions laborals en els serveis externalitzats’. Igualment, demanen avaluar la repercussió que han tingut els Jocs sobre la imatge projectada de la ciutat, en el sentit d’esclarir ‘quina Tarragona hem explicat al món’. Per últim, Estrada ha afirmat que ‘és imprescindible fer públic el pla de gestió de l’Anella Mediterrània i el futur previst per les instal·lacions esportives, el llegat dels Jocs Mediterranis’, doncs  ‘si ja va ser una irresponsabilitat invertir milions d’euros públics en infraestructures que no són prioritàries, el fet que actualment seguim desconeixent com les mantindrem és una autèntica temeritat’.

 

En relació a la convocatòria de la Comissió dels JJMM prevista per demà, els tres portaveus comparteixen el seu escepticisme. Laia Estrada ha assenyalat que ‘poc es pot esperar d’una comissió que arriba amb tres mesos de retard i per a la qual no es faciliten la dades prèviament per tal que es puguin estudiar i la comissió serveixi per esclarir dubtes’.