Categories: Noticies d'Economia

Els col·legis tècnics catalans demanen aturar les obres

Els col·legis tècnics catalans han signat una petició oficial al Govern de l’estat per aturar l’activitat lligada a les obres de construcció, públiques i també privades, donat que és pràcticament inviable garantir les mesures de prevenció i protecció establertes.

“Estem convençuts -expliquen- que hem de reclamar accions en defensa de la salut i la seguretat dels nostres col·lectius, així com de la resta de persones que hi treballen. Aquesta petició va lligada també a la sol·licitud de mesures econòmiques per pal·liar les pèrdues que tindrà el nostre sector, i contribuir així a la recuperació de l’economia, en la qual hi tenim un paper rellevant”.

El Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona, el Consell de Col·legis d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Catalunya, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, el Col·legi Oficial d’Enginyers de Forests de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, el Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Tècnics d’Obres Públiques de Catalunya, l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació i l’Associació d’Enginyeria Tècnica de Telecomunicació de Catalunya (GrausTIC), han fet arribar una carta al govern espanyol per reclamar-li que adopti “les mesures necessàries per a la paralització de totes les activitats laborals, professionals i empresarials relacionades amb les obres de construcció no essencials, ja siguin públiques o privades”.

Fragments del comunicat al Govern d’Espanya:

En la situació d’emergència sanitària en què es troba el país pel COVID-19, i en el context d’estat d’alarma, els col·legis professionals ens veiem obligats a reclamar accions “en defensa de la salut i la seguretat dels nostres col·lectius, així com de la resta de persones que treballen en el sector de la construcció i de la indústria en general”. Considerem que la crisi “segueix fora de control” i que “cal un pas més i aplicar noves mesures extraordinàries i urgents perquè les actuals són insuficients”.

La prevenció i protecció contra el COVID-19 a les obres no estan garantides
La paralització de l’activitat de la construcció respon, doncs, a la necessitat de “respectar les normes de protecció per evitar contagis i la propagació de la malaltia”, amb recomanacions, com ara, mantenir la distància mínima de seguretat entre les persones i l’obligació de circular per les vies i espais públics de forma individual.

Tanmateix, en la pràctica totalitat de les obres de construcció i en moltes fàbriques i tallers auxiliars “és pràcticament inviable garantir les mesures de prevenció i protecció establertes contra el COVID-19″. A més a més, la majoria de les obres de construcció que estan en marxa “no suposen un servei essencial” i, per tant, cal “restringir la circulació perquè hi accedeixin els treballadors i la resta del personal”.

Un pla per impulsar la recuperació del sector
Així mateix, els signants emplacen el govern de Pedro Sánchez a impulsar “mesures econòmiques suficients per superar les pèrdues que es produeixin com a resultat de la paralització de l’activitat per força major”, amb l’objectiu final de “mantenir els llocs de treball i recuperar l’activitat de les empreses” i poder així contribuir a la recuperació de l’economia del país.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

3 dies ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

2 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

2 setmanes ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago