Categories: Noticies de Societat

El Servei Català de Trànsit ha iniciat els tràmits per restringir la circulació de vehicles pesants a l’N-340 i a l’N-240

La resolució per la qual s’establiran les restriccions, entrarà en vigor un cop es publiqui al DOGC i resultin efectives les bonificacions que s’apliquin als trams de les autopistes AP-7 i AP-2, les quals constitueixen una alternativa de més capacitat i millor traçat.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha posat en marxa els tràmits per restringir la circulació de vehicles pesants a diversos trams de l’N-340 i a l’N-240, a les demarcacions de Barcelona, Tarragona i Lleida. L’SCT ja ha elaborat l’esborrany de la resolució per la qual es modificarà la Resolució INT/3014/2017, de 29 de desembre, que estableix les restriccions a la circulació durant l’any 2018, i que afegirà a les restriccions existents a l’N-II, els trams concrets de prohibició a l’N-340 i a l’N-240. L’objectiu d’aquestes restriccions és contribuir a reduir la sinistralitat en aquestes carreteres i millorar la mobilitat, si més no, fins que les característiques de les infraestructures assoleixin una major seguretat i fluïdesa viària.
Les carreteres N-240, entre les Borges Blanques i Montblanc, l’N-340, en el tram comprès entre Alcanar i l’Hospitalet de l’Infant, i entre Altafulla i Vilafranca del Penedès, registren un volum elevat de vehicles pesants i comparativament una sinistralitat notablement més elevada que els seus recorreguts paral·lels per les autopistes AP-2 i AP-7, respectivament, les quals constitueixen una alternativa de més capacitat i millor traçat.
En concret, la proposta de resolució estableix la restricció de vehicles o conjunts de vehicles de transport de mercaderies de 4 o més eixos (iguals o superiors a 26 tones de MMA o MMC)  en aquests trams*:
  • N-340 des del PK 1.058 a Alcanar fins al PK 1.122 a l’Hospitalet de l’Infant. Els vehicles afectats per aquesta restricció podran utilitzar com a itinerari preferent el delimitat per l’AP-7/E-15, entre els recorreguts provinents de Castelló, i la sortida número 38, a l’Hospitalet de l’Infant.
  • N-340 des del PK 1.176,4 a Altafulla fins al PK 1.209,5 a Vilafranca delPenedès. Els vehicles afectats per aquesta restricció podran utilitzar com a itinerari preferent el delimitat per l’AP-7/E-15, entre les sortides número 32, Altafulla, i la número 30, a Vilafranca del Penedès (sud).
  • N-240 des del PK 69 a les Borges Blanques fins al PK 36,5 a Montblanc. Els vehicles afectats per aquesta restricció podran utilitzar com a itinerari preferent el delimitat per l’AP-2/E-90, entre les sortides número 7,a les Borges Blanques, i número 10, al Pla de Santa Maria.
*Quedaran exceptuats d’aquestes restriccions a la circulació diversos supòsits, que també es veuran modificats per aquesta resolució i que s’aplicaran a l’N-340, N-240 i a l’N-II.
 
L’SCT ja ha enviat el tràmit d’audiència als organismes, entitats i associacions del sector del transport de mercaderies implicats en les restriccions que afecten l’N-340 i l’N-240 (disposen d’un període de 10 dies hàbils per presentar  al·legacions i suggeriments).

La resolució entrarà en vigor un cop es publiqui al DOGC i resultin efectives les bonificacions corresponents que s’apliquin als trams de les autopistes AP-7 i AP-2.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

1 setmana ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

1 setmana ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago