El Servei Català de Trànsit ha iniciat els tràmits per restringir la circulació de vehicles pesants a l’N-340 i a l’N-240

La resolució per la qual s’establiran les restriccions, entrarà en vigor un cop es publiqui al DOGC i resultin efectives les bonificacions que s’apliquin als trams de les autopistes AP-7 i AP-2, les quals constitueixen una alternativa de més capacitat i millor traçat.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha posat en marxa els tràmits per restringir la circulació de vehicles pesants a diversos trams de l’N-340 i a l’N-240, a les demarcacions de Barcelona, Tarragona i Lleida. L’SCT ja ha elaborat l’esborrany de la resolució per la qual es modificarà la Resolució INT/3014/2017, de 29 de desembre, que estableix les restriccions a la circulació durant l’any 2018, i que afegirà a les restriccions existents a l’N-II, els trams concrets de prohibició a l’N-340 i a l’N-240. L’objectiu d’aquestes restriccions és contribuir a reduir la sinistralitat en aquestes carreteres i millorar la mobilitat, si més no, fins que les característiques de les infraestructures assoleixin una major seguretat i fluïdesa viària.
Les carreteres N-240, entre les Borges Blanques i Montblanc, l’N-340, en el tram comprès entre Alcanar i l’Hospitalet de l’Infant, i entre Altafulla i Vilafranca del Penedès, registren un volum elevat de vehicles pesants i comparativament una sinistralitat notablement més elevada que els seus recorreguts paral·lels per les autopistes AP-2 i AP-7, respectivament, les quals constitueixen una alternativa de més capacitat i millor traçat.
En concret, la proposta de resolució estableix la restricció de vehicles o conjunts de vehicles de transport de mercaderies de 4 o més eixos (iguals o superiors a 26 tones de MMA o MMC)  en aquests trams*:
  • N-340 des del PK 1.058 a Alcanar fins al PK 1.122 a l’Hospitalet de l’Infant. Els vehicles afectats per aquesta restricció podran utilitzar com a itinerari preferent el delimitat per l’AP-7/E-15, entre els recorreguts provinents de Castelló, i la sortida número 38, a l’Hospitalet de l’Infant.
  • N-340 des del PK 1.176,4 a Altafulla fins al PK 1.209,5 a Vilafranca delPenedès. Els vehicles afectats per aquesta restricció podran utilitzar com a itinerari preferent el delimitat per l’AP-7/E-15, entre les sortides número 32, Altafulla, i la número 30, a Vilafranca del Penedès (sud).
  • N-240 des del PK 69 a les Borges Blanques fins al PK 36,5 a Montblanc. Els vehicles afectats per aquesta restricció podran utilitzar com a itinerari preferent el delimitat per l’AP-2/E-90, entre les sortides número 7,a les Borges Blanques, i número 10, al Pla de Santa Maria.
*Quedaran exceptuats d’aquestes restriccions a la circulació diversos supòsits, que també es veuran modificats per aquesta resolució i que s’aplicaran a l’N-340, N-240 i a l’N-II.
 
L’SCT ja ha enviat el tràmit d’audiència als organismes, entitats i associacions del sector del transport de mercaderies implicats en les restriccions que afecten l’N-340 i l’N-240 (disposen d’un període de 10 dies hàbils per presentar  al·legacions i suggeriments).

La resolució entrarà en vigor un cop es publiqui al DOGC i resultin efectives les bonificacions corresponents que s’apliquin als trams de les autopistes AP-7 i AP-2.